Omschrijving
Sausen | Saffraansaus |4 personen
Bereidingstijd: 10 min
Bron: 2014.03.11 – Colruyt inspiratiefolder, visfestival
Ingrediënten
- 1 stengel witte selder
- 3 takjes verse peterselie
- 1 sjalot
- 1 dl lichte room
- 1 el boter
- 1 dl witte wijn of droge vermout
- 2 dl visfond
- 1/2 capsule saffraan
- zwarte peper en zout
Voorbereiding
- Snij de selder in kleine blokjes
- Snipper de sjalot fijn
- Had de peterselie fijn
Bereiding
- Smelt de boter in een steelpannetje. Stoof de sjalot en de selder 5 min op een zacht vuurtje
- Overgiet met de witte wijn of vermout en laat voor de helft inkoken
- Giet er de visfond en de room bij en laat 5 min inkoken
- Voeg op het laatste moment de saffraan en de fijngehakte peterselie toe. Kruid met zwarte peper en zout
- Voeg op het einde nog een koffielepel “Bister rouille” toe voor een extra pittige smaak. Laat het sausje daarna niet meer koken
- Lekker bij alle soorten vis en bij scampi’s
Ter info:
Bister Rouille kan gebruikt worden als een basis voor extra lekkere sausjes
Is lekker op een stukje warm stokbrood bij bouillabaisse of andere vissoepen