Zalm amuse met vanillecrème
Omschrijving
| Amuses/ vis/ 6 pers
| ongeveer 20 min
| Allerhande nr 5, jaargang 2005.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 vanillestokje
- 150 gram verse roomkaas naturel
- 2 eetlepels mayonaise
- 6 rechthoekige plakken zalm
- 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem)
Bereiding
- Halveer 1 vanillestokje in de lengte en schraap met een scherp mesje het merg eruit.
- Roer 150 gram verse roomkaas naturel los met 2 eetlepels mayonaise en het vanillemerg.
- Snijd 6 rechthoekige plakken zalm elk in vieren, zodat 24 plakjes ontstaan.
- Leg 6 zalmvierkantjes op een serveerschaal of op 6 kleine bordjes, besmeer ze met een derde van de vanillecrème en dek af met de volgende 6 plakjes.
- Maak op dezelfde manier nog twee laagjes en dek af met de laatste 6 plakjes zalm.
- Druk de zalmhapjes licht aan en strijk met een mes de zijkanten glad.
- Garneer met 1 eetlepel forelkaviaar (potje à 50 g, Zeelands Roem).