Venkel met tomaat, broccoli en forel
Omschrijving
 | Amuses/ groenten/ vis/ 8 pers
 | Amuses/ groenten/ vis/ 8 pers
 | ± 25 min
 | ± 25 min
 | Magazine Boodschappen nr 4 uit 2006
 | Magazine Boodschappen nr 4 uit 2006
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 100 gram broccoliroosjes
- 150 gram kers/cherrytomaatjes
- 2 venkelknollen
- 100 gram gerookte forelfilet
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels mayonaise
Bereiding
- Snijd de broccoli in piepkleine roosjes.
- Verwijder de stelen.
- Halveer de tomaatjes.
- Snijd het groen van de venkelknollen dat als garnering wordt gebruikt.
- Snijd de forelfilet in smalle reepjes.
- Kook de broccoli roosjes 4 minuten en laat ze uitlekken en afkoelen.
- Kook de venkelknollen in ca. 15 minuten in iets gezouten water beetgaar.
- Dompel de gekookte venkelknollen even in ijskoud water om het kookproces te stoppen en laat ze uitlekken.
- Verwijder lelijke buitenste bladen en stelen.
- Snijd een plakje van de onderkant.
- Snijd de venkelknollen verticaal doormidden en haal de lagen uit elkaar.
- Leg de holle venkel bladen op een schaal.
- Schep de reepjes forel, de broccoliroosjes, halve tomaatjes, peterselie en mayonaise door elkaar.
- Vul de venkel bladen met dit mengsel en garneer met een beetje venkel groen.
TIP: Vervang de forel filet door uitgelekte en met een vork losgehaalde tonijn (uit blik) of reepjes rauwe tonijn.
Drankadvies
| Wijn: | Voor deze hartige hapjes is een breed inzetbare witte of roséwijn wenselijk. Ook een lekkere droge of medium droge sherry zal prima combineren! | 
| Bier: | — | 
Voedingswaarde
| Energie: 60 Kcal | Eiwitten: | Vetten: | Koolhydraten: | 
 
					