Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Aardappeltortilla | mijn receptenbundel

Aardappeltortilla met ui en paprika

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 30 min

| onbekend

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • 5 eieren
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knofloook
  • 100 gr diepvries erwtjes
  • verse oregano
  • paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de ui en snipper hem in fijne stukjes. Pel het lookteentje en plet het tot pulp.
  2. Verhit de (diepe) pan en doe er een scheutje olijfolie in.
  3. Stoof de uien en de look aan op een zacht vuur. Laat de stukjes ui glazig worden.
  4. Schil intussen de aardappels en snijd ze in kubusjes (ong. 1×1 cm). Laat de blokjes aardappel meestoven met de ui.
  5. Schil de rode paprika met een dunschiller. (De schil van paprika’s is moeilijk verteerbaar, maar je kan ze er ook aan laten.)
  6. Haal de zaadlijsten eruit en snij de paprika in fijne blokjes.
  7. Doe ze mee in de pan en laat de groente mee stoven.
  8. Voeg er ten slotte ook de diepvrieserwten aan toe en roer alles regelmatig even om.
  9. Snipper enkele takjes verse oregano fijn en strooi het kruid over de groenten.
  10. Voeg een snuifje paprikapoeder toe, wat peper en wat zout.
  11. Roer om en laat alles enkele minuten verder stoven op een zacht vuur.
  12. Breek de eieren in een kom, en klop ze los met de garde.
  13. Giet het eiermengsel over de groenten en laat de tortilla nu zacht garen.
  14. Dat duurt ongeveer 10 minuten. (Let er goed op dat je op een zacht vuur kookt).
  15. Zo niet gaat de bodem van de tortilla genadeloos aanbakken.
  16. Neem een groot plat bord (minstens ter grootte van de braadpan) en leg dit bovenop de pan.
  17. Stort de tortilla voorzichtig uit op het bord, en laat de dikke omelet weer in de pan glijden.
  18. Nu kan je de ommezijde nog kort garen.
  19. Herhaal de truc met het bord nog een keer, en je bent meteen klaar om te serveren.
  20. Een fris slaatje past er perfect bij.
  21. Je kan de tortilla ook laten afkoelen en later koud serveren als hapje of tussendoortje.

Categorieën