Zuiderse risotto met gebakken inktvis

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 40 min

| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 600 g inktvistubes (diepvries)
  • 2 zoete puntpaprika’s
  • 0.33 witte selder
  • 0.5 citroen
  • 4 takjes peterselie (vers)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 100 g Manchego (Spaanse schapenkaas), of als variatie kan ook zachte geitenkaas gebruikt worden
  • 300 g risottorijst
  • 1 dl droge witte wijn
  • 6 dl visbouillon (1 blokje opgelost in 6 dl heet water)
  • 6 el. olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de inktvistubes volledig ontdooien en dep droog.
  2. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  3. Snij de witte selder in blokjes van 1/2 cm.
  4. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika’s en snij in blokjes van 1 cm.
  5. Snipper de peterselie fijn – Rasp de Manchego – Pers de halve citroen.
  6. Verhit 1 el. olijfolie in een kookpot met een dikke bodem en stoof de selder en paprikablokjes 8 min.
  7. Haal uit de kookpot en zet opzij.
  8. Verhit 1 el. olijfolie in dezelfde kookpot en bak de sjalot en de helft van het knoflook glazig.
  9. Voeg de risottorijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn.
  10. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen op een hoog vuur.
  11. Voeg de visbouillon toe en roer even.
  12. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen.
  13. Roer af en toe, maar niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
  14. Verhit 1 el.. olijfolie in een braadpan en schroei de inktvistubes dicht.
  15. Laat nog 2 min. bakken aan elke kant. Kruid met peper en zout en roer er de rest van het knoflook onder.
  16. Neem van het vuur en blus met 3 el. olijfolie en het citroensap.
  17. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie
  18. Roer de paprika- en selderblokjes en de geraspte Manchego onder de risotto.
  19. Verdeel de risotto over de borden en schik er 1 à 2 inktvistubes op.
Drankadvies
Wijn: Vermentino di Sardegna D.O.C. ‘La Cala’, Sella e Mosca, Sardegna (Italië)
Bier: Mort Subite Witte Lambic, Lambiekbier
Voedingswaarde
Energie: 647 Kcal Eiwitten: 33,8 gr Vetten: 27,7 gr Koolhydraten: 63 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email