Zuiderse quiche met paprika en geitenkaas

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| minder dan 60 min.

| 2014.08.27 – Colruyt inspiratiefolder. Naar het werk met een goed gevulde lunchbox

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 300 g paprikareepjes (diepvries)
  • 8 kerstomaten
  • 0.25 plantje basilicum (vers)
  • 1 rol bladerdeeg
  • 180 g geitenkaas
  • 4 eieren
  • 2 dl lichte room
  • zwarte peper (molen)

Bereiding

  1. Laat de paprikareepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Snij de geitenkaas in plakjes.
  3. Snipper het basilicum fijn.
  4. Klop de eieren en de room los. Kruid met zwarte peper.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C. (10 min. + 35 à 40 min. in de oven)
  6. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
  7. Verdeel de spekblokjes over het bladerdeeg, gevolgd door de paprikareepjes.
  8. Giet er het eimengsel over.
  9. Bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en verdeel er de plakjes geitenkaas en de kerstomaatjes over.
  10. Zet de quiche 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
  11. De quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Drankadvies
Wijn:

Florale Savagnin, A.O.P. Côtes du Jura

Bier: Hoegaarden, Witbier
Voedingswaarde
Energie: 610 Kcal Eiwitten: 22,6 gr Vetten: 45,1 gr Koolhydraten: 27,8 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email