Zuiderse quiche met paprika en geitenkaas
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 60 min.
| 2014.08.27 – Colruyt inspiratiefolder. Naar het werk met een goed gevulde lunchbox
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 100 g gerookte spekblokjes
- 300 g paprikareepjes (diepvries)
- 8 kerstomaten
- 0.25 plantje basilicum (vers)
- 1 rol bladerdeeg
- 180 g geitenkaas
- 4 eieren
- 2 dl lichte room
- zwarte peper (molen)
Bereiding
- Laat de paprikareepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Snij de geitenkaas in plakjes.
- Snipper het basilicum fijn.
- Klop de eieren en de room los. Kruid met zwarte peper.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. (10 min. + 35 à 40 min. in de oven)
- Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
- Verdeel de spekblokjes over het bladerdeeg, gevolgd door de paprikareepjes.
- Giet er het eimengsel over.
- Bestrooi met het fijngesnipperde basilicum en verdeel er de plakjes geitenkaas en de kerstomaatjes over.
- Zet de quiche 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
- De quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Drankadvies
Wijn: |
Florale Savagnin, A.O.P. Côtes du Jura |
Bier: | Hoegaarden, Witbier |
Voedingswaarde
Energie: 610 Kcal | Eiwitten: 22,6 gr | Vetten: 45,1 gr | Koolhydraten: 27,8 gr |