Omschrijving
| hoofdgerecht | 4 personen
| 35 min
| 2015.04.22 – Okay reclamefolder. Proef de lente!
Ingrediënten
- 8 spiesjes met zeewater garnalen
- 100 gr gezouten spekreepjes
- 150 gr tapastomaten
- 100 gr rucol
- 2 avocado’s
- 2 el citroensap
- 1 plantje basilicum
- 8 zongedroogde tomaten + 3 el olie uit de verpakking
- 50 gr parmezaan
- 400 gr penne
- 3 el pijnboompitten
- zwarte peper en zout
Bereiding
- Snij de tapastomaten in 4 en de zongedroogde tomaten in reepjes
- Hak de rucola en de bailicumblaadjes grof
- Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof
- Kook de pasta gaar en giet af
- Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Laat uitlekken op keukenpapier
- Snij de avocado’s in plakjes en besprenkel met citroen
- Verhit 1 el olie van de zongedroogde tomaten in een pan en bak de spiesjes met zeewatergaernalen 1 min aan elke kant
- Meng de pasta met 2 el olie van de zongedroogde tomaten en voeg de tomaatjes toe.
- Meng met de grofgehakte rucola, de basilicumblaadjes, de gabakken spekreepjes, de gesroosterde pijnboompitten en de avocadoplakjes
- Kruid met zwrarte peper
- Werk af met de parmezaanschilfers.
Drankadvies
Wijn: Tarapacá, Sauvignon Blanc 2014