Zuiderse garnalen spiesjes

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 35 min

| 2015.04.22 – Okay reclamefolder. Proef de lente!

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 spiesjes met zeewater garnalen
  • 100 gr gezouten spekreepjes
  • 150 gr tapastomaten
  • 100 gr rucola
  • 2 avocado’s
  • 2 el citroensap
  • 1 plantje basilicum
  • 8 zongedroogde tomaten + 3 el olie uit de verpakking
  • 50 gr Parmezaan
  • 400 gr penne
  • 3 el pijnboompitten
  • zwarte peper en zout

Bereiding

  1. Snij de tapastomaten in 4  en de zongedroogde tomaten in reepjes
  2. Hak de rucola en de basilicumblaadjes grof
  3. Maak schilfers van de Parmezaan met een dunschiller
  4. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof
  5. Kook de pasta gaar en giet af
  6. Bak de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  7. Laat uitlekken op keukenpapier
  8. Snij de avocado’s in plakjes en besprenkel met citroen
  9. Verhit 1 el olie van de zongedroogde tomaten in een pan en bak de spiesjes met zeewater garnalen 1 min aan elke kant
  10. Meng de pasta met 2 el olie van de zongedroogde tomaten en voeg de tomaatjes toe.
  11. Meng met de grof gehakte rucola, de basilicumblaadjes, de gebakken spekreepjes, de geroosterde pijnboompitten en de avocadoplakjes
  12. Kruid met zwarte peper
  13. Werk af met de Parmezaanschilfers.
Drankadvies
Wijn: Tarapacá, Sauvignon Blanc 2014
Bier:

Categorieën