Zuiders gevuld glaasje

Omschrijving:

Aperitiefhapjes | fruit | 10 hapjes
Bereidingstijd: ong. 20 min
Bron: 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Ingrediënten:

  • 5 artisjokharten (blik)
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. zongedroogde tomaten
  • 10 g rodebietkiemen (of preikiemen)
  • 2 hardgekookte eieren
  • 0.33 plantje platte peterselie
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. vloeibare honing
  • 1 eetl. sherryazijn
  • peper en zout
  • gerookte eendenfilet (of grisonvlees)

Bereiding:

  1. Rooster 1 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  2. Snij 5 uitgelekte artisjokharten in stukjes en meng met 1 eetl. zongedroogde tomaten, 10 g rode preikiemen of rodebietkiemen en de pijnboompitten.
  3. Prak 2 hardgekookte eieren fijn met een vork en meng met 1/3 plantje fijngesnipperde platte peterselie.
  4. Breng op smaak met 3 eetl. olijfolie, 1 koffi el. vloeibare honing, 1 eetl. sherryazijn en peper en zout.
  5. Meng het eiermengsel onder de artisjokharten.
  6. Vul de glaasjes en versier met in reepjes gesneden grisonvlees of gerookte eendenborstfilet.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten