Zuiders gevuld glaasje

Omschrijving

| aperitiefhapje/ fruit/ 10 hapjes

| ongeveer 20 min

| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 5 artisjokharten (blik)
  • 1 el. pijnboompitten
  • 1 el. zongedroogde tomaten
  • 10 g rodebietkiemen (of preikiemen)
  • 2 hardgekookte eieren
  • 0.33 plantje platte peterselie
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 klp. vloeibare honing
  • 1 el. sherryazijn
  • peper en zout
  • gerookte eendenfilet (of grisonvlees)

Bereiding

  1. Rooster 1 el. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  2. Snij 5 uitgelekte artisjokharten in stukjes en meng met 1 el. zongedroogde tomaten, 10 g rode preikiemen of rodebietkiemen en de pijnboompitten.
  3. Prak 2 hardgekookte eieren fijn met een vork en meng met 1/3 plantje fijngesnipperde platte peterselie.
  4. Breng op smaak met 3 el. olijfolie, 1 klp. vloeibare honing, 1 el. sherryazijn en peper en zout.
  5. Meng het eiermengsel onder de artisjokharten.
  6. Vul de glaasjes en versier met in reepjes gesneden grisonvlees of gerookte eendenborstfilet.

Categorieën