Zuiders gevuld glaasje

Omschrijving:

Aperitiefhapjes | fruit | 10 hapjes
Bereidingstijd: ong. 20 min
Bron: 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Ingrediënten:

  • 5 artisjokharten (blik)
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 1 eetl. zongedroogde tomaten
  • 10 g rodebietkiemen (of preikiemen)
  • 2 hardgekookte eieren
  • 0.33 plantje platte peterselie
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 koffiel. vloeibare honing
  • 1 eetl. sherryazijn
  • peper en zout
  • gerookte eendenfilet (of grisonvlees)

Bereiding:

  1. Rooster 1 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  2. Snij 5 uitgelekte artisjokharten in stukjes en meng met 1 eetl. zongedroogde tomaten, 10 g rode preikiemen of rodebietkiemen en de pijnboompitten.
  3. Prak 2 hardgekookte eieren fijn met een vork en meng met 1/3 plantje fijngesnipperde platte peterselie.
  4. Breng op smaak met 3 eetl. olijfolie, 1 koffi el. vloeibare honing, 1 eetl. sherryazijn en peper en zout.
  5. Meng het eiermengsel onder de artisjokharten.
  6. Vul de glaasjes en versier met in reepjes gesneden grisonvlees of gerookte eendenborstfilet.