Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Zuiders gevuld glaasje | mijn receptenbundel

Zuiders gevuld glaasje

Omschrijving

| aperitiefhapje/ fruit/ 10 hapjes

| ongeveer 20 min

| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 5 artisjokharten (blik)
  • 1 el. pijnboompitten
  • 1 el. zongedroogde tomaten
  • 10 g rodebietkiemen (of preikiemen)
  • 2 hardgekookte eieren
  • 0.33 plantje platte peterselie
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 klp. vloeibare honing
  • 1 el. sherryazijn
  • peper en zout
  • gerookte eendenfilet (of grisonvlees)

Bereiding

  1. Rooster 1 el. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  2. Snij 5 uitgelekte artisjokharten in stukjes en meng met 1 el. zongedroogde tomaten, 10 g rode preikiemen of rodebietkiemen en de pijnboompitten.
  3. Prak 2 hardgekookte eieren fijn met een vork en meng met 1/3 plantje fijngesnipperde platte peterselie.
  4. Breng op smaak met 3 el. olijfolie, 1 klp. vloeibare honing, 1 el. sherryazijn en peper en zout.
  5. Meng het eiermengsel onder de artisjokharten.
  6. Vul de glaasjes en versier met in reepjes gesneden grisonvlees of gerookte eendenborstfilet.

Categorieën