Zuiders gevuld glaasje
Omschrijving
| aperitiefhapje/ fruit/ 10 hapjes
| ongeveer 20 min
| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 5 artisjokharten (blik)
- 1 el. pijnboompitten
- 1 el. zongedroogde tomaten
- 10 g rodebietkiemen (of preikiemen)
- 2 hardgekookte eieren
- 0.33 plantje platte peterselie
- 3 eetl. olijfolie
- 1 klp. vloeibare honing
- 1 el. sherryazijn
- peper en zout
- gerookte eendenfilet (of grisonvlees)
Bereiding
- Rooster 1 el. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snij 5 uitgelekte artisjokharten in stukjes en meng met 1 el. zongedroogde tomaten, 10 g rode preikiemen of rodebietkiemen en de pijnboompitten.
- Prak 2 hardgekookte eieren fijn met een vork en meng met 1/3 plantje fijngesnipperde platte peterselie.
- Breng op smaak met 3 el. olijfolie, 1 klp. vloeibare honing, 1 el. sherryazijn en peper en zout.
- Meng het eiermengsel onder de artisjokharten.
- Vul de glaasjes en versier met in reepjes gesneden grisonvlees of gerookte eendenborstfilet.