Zomerse pastasalade

Omschrijving

Hoofdgerecht | Bijgerecht | Groenten | 20 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.06.04 – Colruyt inspiratiefolder. Barbeque

Ingrediënten

  • 300 g erwten (diepvries)
  • 6 tomaten
  • 3 komkommers
  • 150 g eikenbladsla
  • 1 plantje platte peterselie
  • 3 bollen mozzarella
  • 1 kg elicoidali (Econom) elicoidali
  • 100 g pijnboompitten
  • 300 g maïs (blik)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 5 eetl. olijfolie
  • zout

Voorbereiding (15 min.)

  1. Schil de komkommers en snij ze in de lengte in 2. Snij elke helft nog eens in de lengte in 2, en snij vervolgens in kleine blokjes.
  2. Snij de tomaten in 4. Verwijder de pitjes en snij in fi jne reepjes.
  3. Pel eventueel de tomaten op voorhand (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water).
  4. Snij de sla in reepjes.
  5. Dep de mozzarella droog en snij in blokjes.
  6. Snipper de platte peterselie fijn.
  7. Laat de maïs uitlekken.

Bereiding (15 min.)

  1. Kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking) in kokend water met de blokjes groentebouillon.
  2. Giet af en voeg de olijfolie toe aan de pasta.
  3. Kook intussen de diepgevroren erwten ± 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. Meng de maïs, de erwten, de komkommerblokjes, de mozzarellablokjes en de sla- en tomatenreepjes onder de pasta.
  6. Bestrooi met de fijngesnipperde platte peterselie en geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarde

  • Energie: 314 kcal
  • Eiwitten: 13.7 g
  • Vetten: 10.2 g
  • Koolhydraten: 41.3 g

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten