Zoetzuur gemarineerde kippenbouten

Omschrijving: 

Hoofdgerecht | gevogelte | 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur marineren, 30 min op de bbq
Bron: 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, barbecue elke keer anders

Ingrediënten:

  • 8 kippenpilons (natuur)
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 4 eetl. chilisaus
  • 3 eetl. olijfolie

Bereiding:

Bereiding in de keuken (10 min. + 2 u. marineren)

  1. Snipper het knoflook en de tijmblaadjes fijn. 
  2. Meng de chilisaus met de honing, de olijfolie, de tijm en het knoflook. 
  3. Doe de kippenpilons in een grote schaal en roer er de marinade onder.
  4. Dek af met vershoudfolie en laat 2 u. marineren in de koelkast. 

Bereiding op de barbecue (30 min.) 

  1. Dep de kippenpilons droog met keukenpapier en bak ze 30 min. op een hete barbecue.
  2. Draai halfweg de baktijd om. 
  3. Afwerking: serveer met een aardappel in de schil en een fris slaatje.

Drankadvies:

Bier: Tempelier, Speciaalbier
Wijn: Salento I.G.T. Primitivo, Piana del Sole, Puglia – Italië

Voedingswaarde:

  • Energie: 379 kcal
  • Eiwitten: 28.6 g
  • Vetten: 24.3 g
  • Koolhydraten: 11.5 g