Zoetzuur gemarineerde kippenbouten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 2 uur marineren, 30 min op de bbq

| 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, barbecue elke keer anders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 kippenpootjes (drumsticks)
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el. vloeibare honing
  • 4 el. chilisaus

Bereiding

Voorbereiding (10 min + 2 u marineren)
  1. Snipper het knoflook en de tijmblaadjes fijn. 
  2. Meng de chilisaus met de honing, de olijfolie, de tijm en het knoflook. 
  3. Doe de kippenpootjes in een grote schaal en roer er de marinade onder.
  4. Dek af met vershoudfolie en laat 2 u. marineren in de koelkast. 
BBQ (30 min)
  1. Dep de kippenpootjes droog met keukenpapier en bak ze 30 min. op een hete barbecue.
  2. Draai halfweg de baktijd om. 
  3. Afwerking: serveer met een aardappel in de schil en een fris slaatje.
Drankadvies
Wijn: Salento I.G.T. Primitivo, Piana del Sole, Puglia – Italië
Bier: Tempelier, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 379 Kcal Eiwitten: 28,6 gr Vetten: 24,3 gr Koolhydraten: 11,5 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email