Zoetzure kippenbouten

Zoetzuur gemarineerde kippenbouten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 2 uur marineren, 30 min op de bbq

| 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, barbecue elke keer anders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 kippenpootjes (drumsticks)
  • 3 takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el. vloeibare honing
  • 4 el. chilisaus

Bereiding

Voorbereiding (10 min + 2 u marineren)
  1. Snipper het knoflook en de tijmblaadjes fijn. 
  2. Meng de chilisaus met de honing, de olijfolie, de tijm en het knoflook. 
  3. Doe de kippenpootjes in een grote schaal en roer er de marinade onder.
  4. Dek af met vershoudfolie en laat 2 u. marineren in de koelkast. 
BBQ (30 min)
  1. Dep de kippenpootjes droog met keukenpapier en bak ze 30 min. op een hete barbecue.
  2. Draai halfweg de baktijd om. 
  3. Afwerking: serveer met een aardappel in de schil en een fris slaatje.
Drankadvies
Wijn: Salento I.G.T. Primitivo, Piana del Sole, Puglia – Italië
Bier: Tempelier, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 379 Kcal Eiwitten: 28,6 gr Vetten: 24,3 gr Koolhydraten: 11,5 gr

Categorieën

Bezoekers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten