Zoetzuur gemarineerde kippenbouten
Omschrijving:
Hoofdgerecht | gevogelte | 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur marineren, 30 min op de bbq
Bron: 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, barbecue elke keer anders
Ingrediënten:
- 8 kippenpilons (natuur)
- 3 takjes verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetl. vloeibare honing
- 4 eetl. chilisaus
- 3 eetl. olijfolie
Bereiding:
Bereiding in de keuken (10 min. + 2 u. marineren)
- Snipper het knoflook en de tijmblaadjes fijn.
- Meng de chilisaus met de honing, de olijfolie, de tijm en het knoflook.
- Doe de kippenpilons in een grote schaal en roer er de marinade onder.
- Dek af met vershoudfolie en laat 2 u. marineren in de koelkast.
Bereiding op de barbecue (30 min.)
- Dep de kippenpilons droog met keukenpapier en bak ze 30 min. op een hete barbecue.
- Draai halfweg de baktijd om.
- Afwerking: serveer met een aardappel in de schil en een fris slaatje.
Drankadvies:
Bier: Tempelier, Speciaalbier
Wijn: Salento I.G.T. Primitivo, Piana del Sole, Puglia – Italië
Voedingswaarde:
- Energie: 379 kcal
- Eiwitten: 28.6 g
- Vetten: 24.3 g
- Koolhydraten: 11.5 g