Zoetzuur gemarineerde kippenbouten
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 2 uur marineren, 30 min op de bbq
| 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder, barbecue elke keer anders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 8 kippenpootjes (drumsticks)
- 3 takjes verse tijm
- 2 teentjes knoflook
- 2 el. vloeibare honing
- 4 el. chilisaus
Bereiding
Voorbereiding (10 min + 2 u marineren)
- Snipper het knoflook en de tijmblaadjes fijn.
- Meng de chilisaus met de honing, de olijfolie, de tijm en het knoflook.
- Doe de kippenpootjes in een grote schaal en roer er de marinade onder.
- Dek af met vershoudfolie en laat 2 u. marineren in de koelkast.
BBQ (30 min)
- Dep de kippenpootjes droog met keukenpapier en bak ze 30 min. op een hete barbecue.
- Draai halfweg de baktijd om.
- Afwerking: serveer met een aardappel in de schil en een fris slaatje.
Drankadvies
Wijn: | Salento I.G.T. Primitivo, Piana del Sole, Puglia – Italië |
Bier: | Tempelier, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 379 Kcal | Eiwitten: 28,6 gr | Vetten: 24,3 gr | Koolhydraten: 11,5 gr |