Zoete notenbroodjes

Omschrijving

| brood/ goed voor ongeveer 20 broodjes

| ongeveer half uurtje

| 2017.11.07 – Colruyt inspiratiefolder; voor de kleinsten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 onbehandelde sinaasappel (bio)
  • 175 g boter (op kamertemperatuur)
  • 1 dl melk
  • 2 eieren
  • 150 g pecannoten
  • 500 g bloem
  • 200 g suiker
  • 11 g droge gist
  • 1 klp. kaneel
  • 5 klp. zout

Bereiding

voorbereiding (35 min + 1 u rijzen)
  1. Klop de eieren los in een kommetje met een vork.
  2. Spoel de sinaasappel en dep hem goed droog met keukenpapier.
  3. Rasp de schil van 1 sinaasappelhelft (niet het wit, want dat smaakt bitter).
  4. Pers daarna de sinaasappel tot je 50 ml sap hebt.
  5. Smelt 75 g boter in een steelpannetje.
  6. Doe de bloem in een grote kom en meng er het zout onder.
  7. Maak een kuiltje in de bloem (zoals bij aardappelpuree).
  8. Doe 50 g suiker, de gist, de gesmolten boter, de melk, het sinaasappelsap, de kaneel en de losgeklopte eieren in het kuiltje.
  9. Meng alles onder elkaar en kneed tot een glad deeg.
  10. Bestrooi het werkblad van de keuken met bloem en leg het deeg erop.
  11. Kneed het deeg nog een tiental minuten tot het soepel wordt.
  12. Leg het deeg opnieuw in de kom en bedek met een vochtige keukenhanddoek.
  13. Laat 1 u. rijzen op kamertemperatuur.
  14. Doe intussen de pecannoten in een plastic zakje en knoop het zakje dicht.
  15. Rol erover met een deegrol of een glazen fles tot alle noten geplet zijn.
  16. Meng de geplette noten met 100 g zachte boter, de geraspte sinaasappelschil en 150 g suiker.
  17. Kneed met je vingers tot een gladde massa.
Bereiding en afwerking (20 min + 20 min in de oven)
  1. Laat je hulpkok eerst de oven voorverwarmen op 180 °C.
  2. Bestrooi het werkblad met bloem en leg het deeg erop.
  3. Rol het met een deegrol uit tot een groot vierkant.
  4. Verdeel de notenboter over het deeg tot op ongeveer 1 cm van de rand.
  5. Rol het deeg strak op tot een dikke worst.
  6. Snij de worst in schijfjes van 2 cm dik.
  7. Leg de schijfjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier, maar laat er genoeg plaats tussen.
  8. Tijdens het bakken zetten ze uit en dan kunnen de broodjes aan elkaar gaan plakken.
  9. Je hulpkok mag de broodjes in de voorverwarmde oven zetten.
  10. Na ongeveer 20 min. zijn ze klaar.
Voedingswaarde
Energie: 253 Kcal Eiwitten: 4,3gr Vetten: 13,3 gr Koolhydraten: 28,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email