Zoete notenbroodjes
Omschrijving
| brood/ goed voor ongeveer 20 broodjes
| ongeveer half uurtje
| 2017.11.07 – Colruyt inspiratiefolder; voor de kleinsten
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 onbehandelde sinaasappel (bio)
- 175 g boter (op kamertemperatuur)
- 1 dl melk
- 2 eieren
- 150 g pecannoten
- 500 g bloem
- 200 g suiker
- 11 g droge gist
- 1 klp. kaneel
- 5 klp. zout
Bereiding
voorbereiding (35 min + 1 u rijzen)
- Klop de eieren los in een kommetje met een vork.
- Spoel de sinaasappel en dep hem goed droog met keukenpapier.
- Rasp de schil van 1 sinaasappelhelft (niet het wit, want dat smaakt bitter).
- Pers daarna de sinaasappel tot je 50 ml sap hebt.
- Smelt 75 g boter in een steelpannetje.
- Doe de bloem in een grote kom en meng er het zout onder.
- Maak een kuiltje in de bloem (zoals bij aardappelpuree).
- Doe 50 g suiker, de gist, de gesmolten boter, de melk, het sinaasappelsap, de kaneel en de losgeklopte eieren in het kuiltje.
- Meng alles onder elkaar en kneed tot een glad deeg.
- Bestrooi het werkblad van de keuken met bloem en leg het deeg erop.
- Kneed het deeg nog een tiental minuten tot het soepel wordt.
- Leg het deeg opnieuw in de kom en bedek met een vochtige keukenhanddoek.
- Laat 1 u. rijzen op kamertemperatuur.
- Doe intussen de pecannoten in een plastic zakje en knoop het zakje dicht.
- Rol erover met een deegrol of een glazen fles tot alle noten geplet zijn.
- Meng de geplette noten met 100 g zachte boter, de geraspte sinaasappelschil en 150 g suiker.
- Kneed met je vingers tot een gladde massa.
Bereiding en afwerking (20 min + 20 min in de oven)
- Laat je hulpkok eerst de oven voorverwarmen op 180 °C.
- Bestrooi het werkblad met bloem en leg het deeg erop.
- Rol het met een deegrol uit tot een groot vierkant.
- Verdeel de notenboter over het deeg tot op ongeveer 1 cm van de rand.
- Rol het deeg strak op tot een dikke worst.
- Snij de worst in schijfjes van 2 cm dik.
- Leg de schijfjes naast elkaar op een bakplaat met bakpapier, maar laat er genoeg plaats tussen.
- Tijdens het bakken zetten ze uit en dan kunnen de broodjes aan elkaar gaan plakken.
- Je hulpkok mag de broodjes in de voorverwarmde oven zetten.
- Na ongeveer 20 min. zijn ze klaar.
Voedingswaarde
Energie: 253 Kcal | Eiwitten: 4,3gr | Vetten: 13,3 gr | Koolhydraten: 28,7 gr |