Zelf je kruiden(bouillon)blokjes maken

Omschrijving

| Sausen, bouillonblokjes

| paar minuten

| 24Kitchen, Estée Strooker, (volgens mijn herinnering bij een kippensoep?)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 bos basilicum
  • 1 bos bladpeterselie
  • olijfolie extra vierge
  • 1  citroen
  • 150 ml water

Bereiding

  1. Pluk de basilicum en de helft van de peterselie. (Bewaar de rest in een diepvrieszakje in de vriezer).
  2. Pureer de kruiden met olijfolie extra vierge, sap van de citroen en het water zo glad mogelijk, bv met een blender of magic bullet.
  3. Zeef het kruidenmengsel en schenk het vocht in ijsblokjeszakjes en bevries ze in ± 2 uur.

Zo heb je altijd verse kruidenbouillonblokjes die je kan gebruiken in diverse gerechten.

Succes.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email