Zelf je eigen margarine maken

Ter informatie:

Dit recept heb ik gemaakt op de Huishoudbeurs 2016.

Dit recept is gebaseerd op hetzelfde principe als hoe margarine op grotere schaal wordt gemaakt. Door jarenlange ervaring en expertise zijn de producten van Becel echter gemaakt met minder verzadigd vet en zonder keukenzout. Voor meer informatie over de herkomst van Becel en margarine: www.becel.nl/herkomst-becel/

Omschrijving

 broodbeleging| Boter | kleine porties om uit te proberen (als het lukt kan je de hoeveelheden aanpassen naar eigen keuze)

 tijd| paar min

bron | via de workshop op de huishoudbeurs bij de stand “Becel”

Ingrediënten

  • 3 eetlepels plantaardige olie (Becel)
  • 1 eetlepel room
  • 1 citroen
  • 1 theelepel wortelsap
  • 2 theelepels water
  • 2 eetlepels tropische olie (gesmolten) zoals bv kokosolie, palmolie
  • Kruiden naar smaak: p&z, peterselie, bieslook, (rode)peper en/of knoflook

Extra nodig

  • Kom ijswater
  • Pan
  • 2 metalen (of glazen) kommen
  • 1 eetlepel en 1 theelepel

Bereiding

  1. Vul een grote kom met ijswater of crushed-ice (deze kom heb je straks nodig)
  2. Voeg 3 eetlepels plantaardige olie toe aan een kleinere kom
  3. Voeg 1 eetlepel room toe aan de Becel plantaardige olie
  4. Pers een paar druppels uit de citroen (of limoen)
  5. Voeg 1 theelepel wortelsap toe en roer met een eetlepel tot de kleur zichtbaar crème wordt, voeg het water toe
  6. Zet de kom op het ijswater en blijf roeren tot het een vloeibare margarine wordt
  7. Voeg 2 eetlepels (gesmolten) tropische olie toe en blijf roeren
  8. Je kan nu kruiden toevoegen naar smaak
  9. Meng het geheel, serveer op brood en eet smakelijk