ter info

Dit recept heb ik gemaakt op de Huishoudbeurs 2016. Dit recept is gebaseerd op hetzelfde principe als hoe margarine op grotere schaal wordt gemaakt. Door jarenlange ervaring en expertise zijn de producten van Becel echter gemaakt met minder verzadigd vet en zonder keukenzout. Voor meer informatie over de herkomst van Becel en margarine: www.becel.nl/herkomst-becel/

Omschrijving

| Boter | kleine porties om uit te proberen (als het lukt kan je de hoeveelheden aanpassen naar eigen keuze)

| paar min

| via de workshop op de huishoudbeurs 2016, bij de stand “Becel”. Er is ook nog veel te lezen op “Becel.com

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 3 el plantaardige olie (Becel)
  • 1 el room
  • 1 citroen
  • 1 thl. wortelsap
  • 2 thl. water
  • 2 el tropische olie (gesmolten) zoals bv kokosolie, palmolie
  • Kruiden naar smaak: p&z, peterselie, bieslook, (rode)peper en/of knoflook

Extra nodig:

  • Kom ijswater
  • Pan
  • 2 metalen (of glazen) kommen
  • 2 eetlepels en 1 theelepel

 

Ter info

De basis van margarine is een mix van oliën: zonne-, koolzaad- en lijnzaadolie. Deze oliën worden verwarmd en in de juiste verhouding vermengd met de overige ingrediënten: een beetje azijn of citroenzuur en natuurlijke aroma’s. Azijn of citroenzuur voegen we toe om de oliën vers te houden en een neutrale smaak te geven. De natuurlijke aroma’s kunnen juist zorgen voor de onderscheidende smaak.

In het geval van Becel zorgen de natuurlijke aroma’s voor de echte Becelsmaak.

Bereiding

  1. Vul een grote kom met ijswater of crushed-ice (deze kom heb je straks nodig)
  2. Voeg 3 eetlepels plantaardige olie toe aan een kleinere kom
  3. Voeg 1 eetlepel room toe aan de Becel plantaardige olie
  4. Pers een paar druppels uit de citroen (of limoen)
  5. Voeg 1 theelepel wortelsap toe en roer met een eetlepel tot de kleur zichtbaar crème wordt, voeg het water toe
  6. Zet de kom op het ijswater en blijf roeren tot het een vloeibare margarine wordt
  7. Voeg 2 eetlepels (gesmolten) tropische olie toe en blijf roeren
  8. Je kan nu kruiden toevoegen naar smaak
  9. Meng het geheel, serveer op brood en eet smakelijk

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email