Zeevruchtenlasagne met paprikacoulis
Omschrijving:
Hoofdgerecht | Schaal- en schelpdieren | Pasta | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië
Ingrediënten
- 500 g frutti di mare (diepvries)
- 1 courgette
- 0.5 plantje basilicum
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 g ricotta
- 6 lasagnevellen (versmarkt)
- 4 eetl. pijnboompitten
- 680 g gegrilde paprika’s (bokaal)
- 5 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
- Italiaanse kruidenmix (molen)
- peper en zout
Voorbereiding (10 min.)
– Snipper de ui en het knoflook fijn.
– Snij de uitgelekte paprika’s grof.
– Snij de ongeschilde courgette in heel fijne plakjes.
Bereiding (15 min. + 40 min. in de oven)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Breng de kippenbouillon met de ui en het knoflook aan de kook.
- Voeg de stukjes paprika’s toe en laat 1 min. koken.
- Mix alles en kruid de coulis met Italiaanse kruidenmix, peper en zout.
- Verdeel enkele lepels paprikacoulis over een grote ovenschaal.
- Leg er 2 vellen lasagne op.
- Leg opnieuw een laagje coulis en verdeel er de helft van de ricotta en van de diepgevroren zeevruchten over.
- Leg 2 vellen lasagne op de zeevruchten en werk af met de coulis en de plakjes courgette.
- Ga verder met de 2 laatste lasagnevellen, de coulis, de rest van de zeevruchten en de ricotta.
- Bestrooi de bovenkant met de pijnboompitten.
- Zet de lasagne 40 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Scheur de blaadjes basilicum en versier er de lasagne mee.
Serveer met een stukje ciabatta en een groene salade.
Drankadvies:
- Bier: Desperados, Pilsbier met tequila
- Wijn: Terre Siciliane I.G.T., Fiano – Chardonnay – Inycon, Sicilia – Italië
Voedingswaarde
- Energie: 536 kcal
- Eiwitten: 44 g
- Vetten: 20.9 g
- Koolhydraten: 40.1 g