Zeevruchtenlasagne met paprikacoulis

Omschrijving:

Hoofdgerecht | Schaal- en schelpdieren | Pasta | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 60 min.
Bron: 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië

Ingrediënten

  • 500 g frutti di mare (diepvries)
  • 1 courgette
  • 0.5 plantje basilicum
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g ricotta
  • 6 lasagnevellen (versmarkt)
  • 4 eetl. pijnboompitten
  • 680 g gegrilde paprika’s (bokaal)
  • 5 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
  • Italiaanse kruidenmix (molen)
  • peper en zout

Voorbereiding (10 min.)

–  Snipper de ui en het knoflook fijn.
–  Snij de uitgelekte paprika’s grof.
–  Snij de ongeschilde courgette in heel fijne plakjes.

Bereiding (15 min. + 40 min. in de oven)

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Breng de kippenbouillon met de ui en het knoflook aan de kook.
  3. Voeg de stukjes paprika’s toe en laat 1 min. koken.
  4. Mix alles en kruid de coulis met Italiaanse kruidenmix, peper en zout.
  5. Verdeel enkele lepels paprikacoulis over een grote ovenschaal.
  6. Leg er 2 vellen lasagne op.
  7. Leg opnieuw een laagje coulis en verdeel er de helft van de ricotta en van de diepgevroren zeevruchten over.
  8. Leg 2 vellen lasagne op de zeevruchten en werk af met de coulis en de plakjes courgette.
  9. Ga verder met de 2 laatste lasagnevellen, de coulis, de rest van de zeevruchten en de ricotta.
  10. Bestrooi de bovenkant met de pijnboompitten.
  11. Zet de lasagne 40 min. in de voorverwarmde oven.

Afwerking

Scheur de blaadjes basilicum en versier er de lasagne mee.
Serveer met een stukje ciabatta en een groene salade.

Drankadvies:

  • Bier: Desperados, Pilsbier met tequila
  • Wijn: Terre Siciliane I.G.T., Fiano – Chardonnay – Inycon, Sicilia – Italië

Voedingswaarde

  • Energie: 536 kcal
  • Eiwitten: 44 g
  • Vetten: 20.9 g
  • Koolhydraten: 40.1 g