Zeevruchtenlasagne met paprikacoulis
Omschrijving
| |Hoofdgerecht/ 4 pers
| minder dan 60 min
| 2014.03.26 – Colruyt inspiratiefolder, Alle smaken van Italië
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 g frutti di mare (diepvries)
- 1 courgette
- 0.5 plantje basilicum
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 g ricotta
- 6 lasagnevellen
- 4 el. pijnboompitten
- 680 g gegrilde paprika’s (bokaal)
- 5 dl kippenbouillon (1 blokje opgelost in 5 dl heet water)
- Italiaanse kruidenmix (molen)
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (10 min)
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Snij de uitgelekte paprika’s grof.
- Snij de ongeschilde courgette in heel fijne plakjes.
Bereiding (15 min + 40 min in de oven)
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Breng de kippenbouillon met de ui en het knoflook aan de kook.
- Voeg de stukjes paprika’s toe en laat 1 min. koken.
- Mix alles en kruid de coulis met Italiaanse kruidenmix, peper en zout.
- Verdeel enkele lepels paprikacoulis over een grote ovenschaal.
- Leg er 2 vellen lasagne op.
- Leg opnieuw een laagje coulis en verdeel er de helft van de ricotta en van de diepgevroren zeevruchten over.
- Leg 2 vellen lasagne op de zeevruchten en werk af met de coulis en de plakjes courgette.
- Ga verder met de 2 laatste lasagnevellen, de coulis, de rest van de zeevruchten en de ricotta.
- Bestrooi de bovenkant met de pijnboompitten.
- Zet de lasagne 40 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
- Scheur de blaadjes basilicum en versier er de lasagne mee.
- Serveer met een stukje ciabatta en een groene salade.
Drankadvies
Wijn: | Terre Siciliane I.G.T., Fiano – Chardonnay – Inycon, Sicilia – Italië |
Bier: | Desperados, Pilsbier met tequila |
Voedingswaarde
Energie: 536 Kcal | Eiwitten: 44 gr | Vetten: 20,9 gr | Koolhydraten: 40,1 gr |