Zandkoekjes

Omschrijving:

Bakkerij | gebak | klein gebak | 4 porties
Bereidingstijd: 90 min
Bron: van thuis uit meegekregen

Ingrediënten: België / Nederland

  • 125 gram bloem / 150 gr bloem
  • snufje zout / snufje zout
  • 50 gram bloemsuiker / 100 gr witte basterdsuiker
  • 10 gram vanillesuiker / zakje vanillesuiker
  • 80 gram boter / 100 gr boter (uit de koelkast en in blokjes gesneden)
  • 1 eigeel / 1 ei
  • een beetje kristalsuiker

Bereidingswijze:

  1. Doe de bloem in en kom, maak een kuiltje en doe hierin de boter en de suiker.
  2. Kneed lang en stevig tot een homogene massa.
  3. Maar er een rol van, doe er plasticfolie over en leg een half uur in de ijskast.
  4. Zet de oven op 175 °C
  5. Haal de rol uit de ijskast en snijd in schijfjes van een halve centimeter.
  6. Rol deze met de zijkant door het eigeel en de suiker en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
  7. Bak ze gedurende 20 minuten op 175 °C. 

Tip:

De ingrediënten vanuit België en Nederland apart weergegeven maar de werkwijze blijft hetzelfde.
U kunt zelf een keuze maken hoe je de samenstelling wilt gebruiken.