Omschrijving:
Bakkerij | gebak | klein gebak | 4 porties
Bereidingstijd: 90 min
Bron: van thuis uit meegekregen
Ingrediënten: België / Nederland
- 125 gram bloem / 150 gr bloem
- snufje zout / snufje zout
- 50 gram bloemsuiker / 100 gr witte basterdsuiker
- 10 gram vanillesuiker / zakje vanillesuiker
- 80 gram boter / 100 gr boter (uit de koelkast en in blokjes gesneden)
- 1 eigeel / 1 ei
- een beetje kristalsuiker
Bereidingswijze:
- Doe de bloem in en kom, maak een kuiltje en doe hierin de boter en de suiker.
- Kneed lang en stevig tot een homogene massa.
- Maar er een rol van, doe er plasticfolie over en leg een half uur in de ijskast.
- Zet de oven op 175 °C
- Haal de rol uit de ijskast en snijd in schijfjes van een halve centimeter.
- Rol deze met de zijkant door het eigeel en de suiker en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
- Bak ze gedurende 20 minuten op 175 °C.
Tip:
De ingrediënten vanuit België en Nederland apart weergegeven maar de werkwijze blijft hetzelfde.
U kunt zelf een keuze maken hoe je de samenstelling wilt gebruiken.