Basisrecept zandkoekjes

ideaal om met kinderen te maken, te versieren en te bakken.

Omschrijving

| klein gebak/ afhankelijk van de grootte van je koekjes

| deeg ± 10 a 15 min / min 1 u in koelkast/ uitsteken, bakken 15 min

| naar inspiratie van meerdere sites maar hoofdzakelijk Laura’s bakery

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 225 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 8 gr vanillesuiker
  • 1 eidooier
  • 280 gr bloem
  • snufje zout

Bereiding

  1. Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel.
  2. Voeg het eidooier toe en mix tot deze is opgenomen.
  3. Als laatste voeg je bloem en zout toe en kneed je het tot een stevig koekdeeg.
  4. Wikkel het deeg in folie en leg het minstens 1 uur in de koelkast om te laten rusten.
  5. Na het rusten kun je balletjes draaien van het deeg of uitrollen met je deegroller
  6. Bestuif je werkblad met bloem, rol je deeg voorzichtig uit tot een dikte van ± 0,5 cm.
  7. Kinderen kunnen nu zelf hun vormpjes kiezen om koekjes uit te steken, wel/of niet te versieren met bv springles, chocoladedrups…
  8. Balletjes kun je op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en druk ze met een vork een beetje plat.
  9. Uitsteekvormpjes leg je meteen op de beklede bakplaat
  10. Bak de koekjes in ongeveer 16 min op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
  11. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.
  12. Tips: koekjes zijn altijd zacht wanneer ze uit de oven komen. Tijdens het afkoelen harden ze uit.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email