Basisrecept zandkoekjes
ideaal om met kinderen te maken, te versieren en te bakken.Omschrijving
| klein gebak/ afhankelijk van de grootte van je koekjes
| deeg ± 10 a 15 min / min 1 u in koelkast/ uitsteken, bakken 15 min
| naar inspiratie van meerdere sites maar hoofdzakelijk Laura’s bakery
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 225 gr ongezouten roomboter, kamertemperatuur
- 150 gr witte basterdsuiker
- 8 gr vanillesuiker
- 1 eidooier
- 280 gr bloem
- snufje zout
Bereiding
- Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig geheel.
- Voeg het eidooier toe en mix tot deze is opgenomen.
- Als laatste voeg je bloem en zout toe en kneed je het tot een stevig koekdeeg.
- Wikkel het deeg in folie en leg het minstens 1 uur in de koelkast om te laten rusten.
- Na het rusten kun je balletjes draaien van het deeg of uitrollen met je deegroller
- Bestuif je werkblad met bloem, rol je deeg voorzichtig uit tot een dikte van ± 0,5 cm.
- Kinderen kunnen nu zelf hun vormpjes kiezen om koekjes uit te steken, wel/of niet te versieren met bv springles, chocoladedrups…
- Balletjes kun je op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en druk ze met een vork een beetje plat.
- Uitsteekvormpjes leg je meteen op de beklede bakplaat
- Bak de koekjes in ongeveer 16 min op 180 °C (boven- en onderwarmte) of tot de randjes goudbruin kleuren.
- Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.
- Tips: koekjes zijn altijd zacht wanneer ze uit de oven komen. Tijdens het afkoelen harden ze uit.