Zalmfilet, kruiden, rode peper

Omschrijving:

 | Hoofdgerecht | 6 pers

| Tijd: klein half uurtje. Kan 12 u van tevoren worden voorbereid

|  24Kitchen, Mary Berry’s foodproof cooking

Ingrediënten:

  • 280 gr volle roomkaas
  • 30 g parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 6 x 125g zalmfilets, gevild
  • fijn geraspte schil en sap van 1 grote citroen
  • 1 kleine bosje peterselie, fijngehakt
  • 150 g geroosterde rode paprika’s uit een pot, uitgelekt en heel dun gesneden
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Bereiding:

  1.  Verwarm de oven voor op 200 ° C / 180 ° C ventilator / gas 6 en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2.  Voeg de roomkaas toe aan een kom met de Parmezaanse kaas, knoflook en bieslook. 
  3.  Breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar. 
  4.  Breng de zalm op smaak met zout en peper en verdeel het roomkaasmengsel gelijkmatig over elke filet.
  5.  Meng de citroenschil en peterselie en strooi het over elke filet, druk zachtjes in. 
  6.  Plaats de filets op de voorbereide bakplaat (zie tip) en plaats de paprika’s er bovenop in een mooi patroon.
  7.  Rooster 15-18 minuten in de oven of tot de zalm gaar is. 
  8.  Pers het citroensap uit en serveer het warm met nieuwe aardappelen en aangeklede saladeblaadjes.

MARY’S TIP

Plaats de zalmfilets vrij dicht bij elkaar op de bakplaat, zodat ze elkaar vochtig houden en niet uitdrogen tijdens het koken. 
Je zult weten wanneer ze gaar zijn, omdat het vlees helemaal doorloopt tot een mat-roze kleur.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten