Zalmcannelloni gevuld met ricotta en grijze garnalen

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers

| ongeveer 20 min

| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 sneetjes gerookte zalm
  • 125 g grijze garnalen
  • 1 bosje waterkers
  • 0.33 plantje bieslook
  • 20 g preikiemen
  • 0.5 citroen (alleen het sap)
  • 250 g ricotta
  • 1 mespunt bloemsuiker
  • 1 klp. mosterd
  • 4 el. olijfolie
  • 1 el. Wittewijn azijn
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snipper het bieslook fijn. Verwijder de steeltjes van de waterkers.
  2. Meng de grijze garnalen, het fijngesnipperde bieslook en het citroensap onder de ricotta.
  3. Kruid met peper en zout.
  4. Leg telkens 2 sneetjes gerookte zalm naast elkaar zodat u een vierkant krijgt.
  5. Verdeel er het ricotta mengsel over en rol strak op.
  6. Laat even rusten in de koelkast
  7. Meng ondertussen de mosterd met de olijfolie , de witte wijnazijn en de bloemsuiker.
  8. Kruid met peper en zout.

Afwerking

  1. Snij de zalmrolletjes schuin middendoor.
  2. Verdeel de waterkers en de preikiemen over de borden.
  3. Leg eventueel 1 zalmrolletje plat en 1 rolletje rechtop.
  4. Lepel er de vinaigret te over. Serveer met een slaatje.
Drankadvies
Wijn: Chablis AOP “La Juichère” Michel Laroche
Bier: Hopus, sterk blond bier
Voedingswaarde
Energie: 329 Kcal Eiwitten: 26.8 gr Vetten: 23.6 gr Koolhydraten: 2.5 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email