Zalmcannelloni gevuld met ricotta en grijze garnalen
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| ongeveer 20 min
| 2014.12.03 – Colruyt Inspiratiefolder. Feestelijke recepten, van aperitief tot dessert
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 8 sneetjes gerookte zalm
- 125 g grijze garnalen
- 1 bosje waterkers
- 0.33 plantje bieslook
- 20 g preikiemen
- 0.5 citroen (alleen het sap)
- 250 g ricotta
- 1 mespunt bloemsuiker
- 1 klp. mosterd
- 4 el. olijfolie
- 1 el. Wittewijn azijn
- peper en zout
Bereiding
- Snipper het bieslook fijn. Verwijder de steeltjes van de waterkers.
- Meng de grijze garnalen, het fijngesnipperde bieslook en het citroensap onder de ricotta.
- Kruid met peper en zout.
- Leg telkens 2 sneetjes gerookte zalm naast elkaar zodat u een vierkant krijgt.
- Verdeel er het ricotta mengsel over en rol strak op.
- Laat even rusten in de koelkast
- Meng ondertussen de mosterd met de olijfolie , de witte wijnazijn en de bloemsuiker.
- Kruid met peper en zout.
Afwerking
- Snij de zalmrolletjes schuin middendoor.
- Verdeel de waterkers en de preikiemen over de borden.
- Leg eventueel 1 zalmrolletje plat en 1 rolletje rechtop.
- Lepel er de vinaigret te over. Serveer met een slaatje.
Drankadvies
Wijn: | Chablis AOP “La Juichère” Michel Laroche |
Bier: | Hopus, sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 329 Kcal | Eiwitten: 26.8 gr | Vetten: 23.6 gr | Koolhydraten: 2.5 gr |