Zalm op de plancha met ovengeroosterde groenten

Omschrijving

Hoofdgerecht | Vis | Barbecue | 4 personen
Bereidingstijd: meer dan 60 min.
Bron: 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder; Barbecue, elke keer anders

Ingrediënten

  • 4 Atlantische zalmfilets (versmarkt of diepvries)
  • 2 courgettes
  • 1 aubergine
  • 4 tomaten
  • 4 schijfjes limoenen
  • 50 g parmezaan
  • 3 el. pijnboompitten
  • 5 el. panko (Japans paneermeel)
  • 4 el. olijfolie
  • 2 el. balsamicoazijn
  • 2 el. oregano
  • 1 el. tijm (gedroogd)
  • zwarte peper (molen), zout

Bereiding (1u. 25 min. ð ontdooitijd + 45 min. + 30 min. in de oven)

  1. Laat diepgevroren zalmfilets volledig ontdooien en dep droog.
  2. Snij de aubergine, de tomaten en de ongeschilde courgettes in fijne plakjes.
  3. Bestrooi de aubergineplakjes met zout en laat 30 min. uitlekken in een vergiet.
  4. Dep droog. Rasp intussen de parmezaan.
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  6. Verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat afwisselend en dakpansgewijs over een ovenschaal.
  7. Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de pijnboompitten.
  8. Kruid met 1 el. oregano en besprenkel met 3 el. olijfolie en de balsamicoazijn.
  9. Bestrooi met de panko en de parmezaan.
  10. Zet de ovenschaal ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  11. Bestrijk intussen de zalmfilets met 1 el. olijfolie en kruid met zwarte peper, de tijm en de rest van de oregano.
  12. Leg er een schijfje limoen op.

Bereiding op de barbecue (10 min.)  pancha

Bak de zalm ± 10 min. op de plancha (bbq plaat, zie als vb afb) op een matig warme barbecue.

Afwerking:

Verdeel de groenten over de borden en leg er telkens 1 zalmfilet voor de helft op.
Serveer met een stukje brood, pasta of gekookte aardappelen.

Drankadvies

Bier: Tongerlo Blond, Abdijbier
Wijn: Sancerre A.O.P. ‘Beau Chêne’, Domaine Reverdy

Voedingswaarde

  • Energie: 614 kcal
  • Eiwitten: 39.6 g
  • Vetten: 43.5 g
  • Koolhydraten: 16.2 g