Zalm op de plancha met oven geroosterde groenten
Omschrijving
Hoofdgerecht | Vis | Barbecue | 4 personen
Bereidingstijd: meer dan 60 min.
Bron: 2014.07.16 – Colruyt inspiratiefolder; Barbecue, elke keer anders
Ingrediënten
- 4 Atlantische zalmfilets (versmarkt of diepvries)
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 4 tomaten
- 4 schijfjes limoenen
- 50 g parmezaan
- 3 el. pijnboompitten
- 5 el. panko (Japans paneermeel)
- 4 el. olijfolie
- 2 el. balsamicoazijn
- 2 el. oregano
- 1 el. tijm (gedroogd)
- zwarte peper (molen), zout
Bereiding (1u. 25 min. ð ontdooitijd + 45 min. + 30 min. in de oven)
- Laat diepgevroren zalmfilets volledig ontdooien en dep droog.
- Snij de aubergine, de tomaten en de ongeschilde courgettes in fijne plakjes.
- Bestrooi de aubergineplakjes met zout en laat 30 min. uitlekken in een vergiet.
- Dep droog. Rasp intussen de parmezaan.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de plakjes courgette, aubergine en tomaat afwisselend en dakpansgewijs over een ovenschaal.
- Kruid met zwarte peper en zout en bestrooi met de pijnboompitten.
- Kruid met 1 el. oregano en besprenkel met 3 el. olijfolie en de balsamicoazijn.
- Bestrooi met de panko en de parmezaan.
- Zet de ovenschaal ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Bestrijk intussen de zalmfilets met 1 el. olijfolie en kruid met zwarte peper, de tijm en de rest van de oregano.
- Leg er een schijfje limoen op.
Bereiding op de barbecue (10 min.) 
Bak de zalm ± 10 min. op de plancha (bbq plaat, zie als vb afb) op een matig warme barbecue.
Afwerking:
Verdeel de groenten over de borden en leg er telkens 1 zalmfilet voor de helft op.
Serveer met een stukje brood, pasta of gekookte aardappelen.
Drankadvies
Bier: Tongerlo Blond, Abdijbier
Wijn: Sancerre A.O.P. ‘Beau Chêne’, Domaine Reverdy
Voedingswaarde
- Energie: 614 kcal
- Eiwitten: 39.6 g
- Vetten: 43.5 g
- Koolhydraten: 16.2 g