Zalm en avocado met limoen-balsamicodressing
een lekkere frisse combinatie als een feestelijk voorgerechtOmschrijving
| voorgerecht/ koud/ 4 pers
| ± 25 min
| 2012.12 – foldertje van Mora
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 6 vellen diepvries filodeeg
- 50 gr boter
- 2 avocado’s
- 3 limoenen
- 250 g gerookte zalm
- 100 ml olijfolie
- versgemalen peper
- 2 el pesto
- 1 bakje tuinkers of handje rucola
- 1 el kapertjes
- muffinvormpjes of ovenvaste kommetjes of kopjes
Bereiding
- laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op 190 C
- snij de deegvellen in vierkanten die groter zijn dan de muffinholtes of kommetjes
- smelt de boter, vet de vorm in
- bestrijk de deeglapjes met boter en leg ze kruiselings op elkaar zodat het deeg overhangt.
- bak het deeg in het midden van de oven in 12 min goudbruin en gaar.
- laat iets afkoelen en wip de bakjes uit de vorm
- schil de avocado’s en snijd ze in plakjes
- pers de limoenen uit en sprenkel een beetje sap over de avocadoplakjes.
- snij de zalm in repen
- meng de lijfolie met peper en pesto en de rest van het limoensap tot een dressing
- verdeel de tuiners of gesneden rucola over de deegbakjes
- leg de avocado en zalm erop en sprenkel de dressing erover.
- garneer met de kappertjes
tip 1: neem in plaats van zal mgerookte forel of rauwe ham
tip 2: vervang de gerookte zal meens door zalmforelfilet en snij deze in kleine blokjes
Drankadvies
Wijn: | de Chablis van Domaine L. Chatelain (uit de Bourgondië) |
Bier: | — (naar eigen smaak) |