Zalm en avocado met limoen-balsamicodressing

een lekkere frisse combinatie als een feestelijk voorgerecht

Omschrijving

| voorgerecht/ koud/ 4 pers

| ± 25 min

| 2012.12 – foldertje van Mora

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 6 vellen diepvries filodeeg
  • 50 gr boter
  • 2 avocado’s
  • 3 limoenen
  • 250 g gerookte zalm
  • 100 ml olijfolie
  • versgemalen peper
  • 2 el pesto
  • 1 bakje tuinkers of handje rucola
  • 1 el kapertjes
  • muffinvormpjes of ovenvaste kommetjes of kopjes

Bereiding

  1. laat het deeg ontdooien en verwarm de oven voor op  190 C
  2. snij de deegvellen in vierkanten die groter zijn dan de muffinholtes of kommetjes
  3. smelt de boter, vet de vorm in
  4. bestrijk de deeglapjes met boter en leg ze kruiselings op elkaar zodat het deeg overhangt.
  5. bak het deeg in het midden van de oven in 12 min goudbruin en gaar.
  6. laat iets afkoelen en wip de bakjes uit de vorm
  7. schil de avocado’s en snijd ze in plakjes
  8. pers de limoenen uit en sprenkel een beetje sap over de avocadoplakjes.
  9. snij de zalm in repen
  10. meng de lijfolie met peper en pesto en de rest van het limoensap tot een dressing
  11. verdeel de tuiners of gesneden rucola over de deegbakjes
  12. leg de avocado en zalm erop en sprenkel de dressing erover.
  13. garneer met de kappertjes

tip 1: neem in plaats van zal mgerookte forel of rauwe ham

tip 2: vervang de gerookte zal meens door zalmforelfilet en snij deze in kleine blokjes

Drankadvies
Wijn: de Chablis van Domaine L. Chatelain (uit de Bourgondië)
Bier: — (naar eigen smaak)

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email