Yoghurtmarinade

Omschrijving

| Sausen/ dippers/ 4 porties

| ±  paar min

| Gezien in een kookboek voor vegetarische gerechten.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 200 gr yoghurt
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • 1 thl cayenepeper
  • 1/2 thl kaneel
  • 1 el gehakte verse blaadjes koriander

Bereiding

  1. doe de yoghurt in een kom.
  2. pel de teentjes knoflook, pers ze in de yoghurt en roer ze erdoor
  3. breng o smaak met zout en cayenepeper
  4. roer de kaneel en koriander erdoor
  5. bestrijk alles wat je wilt grillen rondom met de marinade en et het afgedekt een nachtje in de koelkast
  6. bestrijk het indien gewenst tijdens het grillen regelmatig met wat marinade

Als je van pittig houdt, kan je 1 thl garam masala of fijngehakte rode hilipoeper toevoegen.
Deze marinade is heel geschikt voor kip, kalkoen en lamsvlees, en zorgt ervoor dat het vlees mooi sappig blijft

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email