Yoghurtmarinade
Omschrijving
| Sausen/ dippers/ 4 porties
| ± paar min
| Gezien in een kookboek voor vegetarische gerechten.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 200 gr yoghurt
- 3 teentjes knoflook
- zout
- 1 thl cayenepeper
- 1/2 thl kaneel
- 1 el gehakte verse blaadjes koriander
Bereiding
- doe de yoghurt in een kom.
- pel de teentjes knoflook, pers ze in de yoghurt en roer ze erdoor
- breng o smaak met zout en cayenepeper
- roer de kaneel en koriander erdoor
- bestrijk alles wat je wilt grillen rondom met de marinade en et het afgedekt een nachtje in de koelkast
- bestrijk het indien gewenst tijdens het grillen regelmatig met wat marinade
Als je van pittig houdt, kan je 1 thl garam masala of fijngehakte rode hilipoeper toevoegen.
Deze marinade is heel geschikt voor kip, kalkoen en lamsvlees, en zorgt ervoor dat het vlees mooi sappig blijft