Yoghurt met fruit en chiazaad

een heerlijk ontbijtje

Omschrijving

| Ontbijt/ brunch/ 4 pers

| ± 10 a 15 min

| 02.2023, infokaartje uit de Plus

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 ml magere yoghurt
  • 30 gr chiazaad (zak 180 gr)
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 banaan
  • 2 rijpe kaki’s
  • staafmixer
  • 4 hoge glazen of schaaltjes

Bereiding

  1. Meng de helft van de yoghurt met het chiazaad en zet apart.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  3. Schil de avocado’s en verwijder de pit, snijd de ene helft in grove stukken en de andere in kleine blokjes.
  4. Snijd de banaan in plakjes.
  5. Snijd de kaki’s in kleine blokjes.
  6. Pureer met de staafmixer de rest van de yoghurt met de banaan, de grofgesneden avocado en de helft van het citroensap.
  7. Meng de rest van het citroensap met de kleine avocadoblokjes en kaki en schep ⅓ deel ervan in de glazen of schaaltjes.
  8. Schep hierop de chiazaadyoghurt.
  9. Verdeel er weer ⅓ avocodo-kakimengsel over en vervolgens de banaan-avocadoyoghurt.
  10. Garneer met de rest van het avocodo-kakimengsel en het citroenrasp en serveer.

 

Drankadvies
Wijn: soorten wijn
Bier: soorten bier
Voedingswaarde
Energie: 485 Kcal Vetten: 31 gr
waarvan verz. vetzuren: 19 gr
Koolhydraten: 42 gr
waarvan suikers: 32 gr
Eiwitten: 9 gr Vezels: 2 gr Natrium: 120 mg

OF

Energie: 200 Kcal Eiwitten: 4 gr Vetten: 7 gr Koolhydraten: 29 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email