Wortelspread

Omschrijving

 |lunch | 4 pers
 | ong 20 min
 | 2017.09.06 – Colruyt Inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar

Ingrediënten

  • 200 g wortelen
  • 0.5 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g droge kikkererwten
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. tahin (sesampasta)
  • 0.5 koffiel. komijnpoeder
  • peper en zout

Bereiding

  1. De avond voordien (12 u.), laat de kikkererwten 1 nacht weken in een kom koud water.
  2. De dag zelf (30 min.):
  3. Kook de kikkererwten 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.
  4. Snij ondertussen de wortelen in fijne linten met een dunschiller.
  5. Pers de halve citroen.
  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de wortelen 10 min. Kruid met peper en zout.
  7. Doe de wortelen, de kikkererwten, het gepelde knoflook en het citroensap in een hoge maatbeker of een blender.
  8. Voeg 3 eetl. olijfolie, de tahin en de komijn toe.
  9. Mix tot een homogeen mengsel en kruid eventueel met peper en zout.
  10. Afwerking: Lekker op een boterham of als dipsaus bij een aperitiefhapje.

Voedingswaarde

  • Energie: 336 Kcal
  • Koolhydraten: 27.3 gr
  • Eiwitten: 13.6 gr
  • Vetten: 19.2 gr

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten