Omschrijving
|lunch | 4 pers
| ong 20 min
| 2017.09.06 – Colruyt Inspiratiefolder, Gevarieerd en snel klaar
Ingrediënten
- 200 g wortelen
- 0.5 citroen
- 1 teentje knoflook
- 200 g droge kikkererwten
- 4 eetl. olijfolie
- 2 eetl. tahin (sesampasta)
- 0.5 koffiel. komijnpoeder
- peper en zout
Bereiding
- De avond voordien (12 u.), laat de kikkererwten 1 nacht weken in een kom koud water.
- De dag zelf (30 min.):
- Kook de kikkererwten 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.
- Snij ondertussen de wortelen in fijne linten met een dunschiller.
- Pers de halve citroen.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de wortelen 10 min. Kruid met peper en zout.
- Doe de wortelen, de kikkererwten, het gepelde knoflook en het citroensap in een hoge maatbeker of een blender.
- Voeg 3 eetl. olijfolie, de tahin en de komijn toe.
- Mix tot een homogeen mengsel en kruid eventueel met peper en zout.
- Afwerking: Lekker op een boterham of als dipsaus bij een aperitiefhapje.
Voedingswaarde
- Energie: 336 Kcal
- Koolhydraten: 27.3 gr
- Eiwitten: 13.6 gr
- Vetten: 19.2 gr