Wortelcrèmesoep met notenkruim

een bijzondere ervaring

Omschrijving

| soep/ 2 pers

| ± 15 a 30 min

| gevonden op “Voedingscentrum.nl”

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 ui
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 500 gram winterwortelen
  • 2 el vloeibare margarine
  • 1 thl komijnzaad
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 perssinaasappel
  • 50 gr ongezouten noten
  • sumak of chilivlokken
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui, de gember en het komijnzaad.
  5. Voeg de wortels toe met 400 ml water en het stuk bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
  6. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  7. Hak de noten klein en meng er wat sumak of chilivlokken door.
  8. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met de melk.
  9. Maak de soep op smaak met peper, geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
  10. Schep aan tafel het notenkruim op de soep en geef er brood bij.
  11. Ter info: kijk op het etiket voor het gebruik vn margarine of bouillon t.a.v. allergieën
  12. TIP: heb je wat over van de gemberwortel: je kan dat schillen en raspen en in kleine blokjes in de vriezer bewaren
Voedingswaarde
Energie: 560 Kcal Vetten: 25 gr
waarvan verz. vetzuren: 4 gr
Koolhydraten: 55 gr
waarvan suikers: 20 gr
Eiwitten: 20 gr Vezels: 15 gr Natrium: 1 g

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email