Wortelcrèmesoep met notenkruim
een bijzondere ervaringOmschrijving
| soep/ 2 pers
| ± 15 a 30 min
| gevonden op “Voedingscentrum.nl”
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 ui
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 500 gram winterwortelen
- 2 el vloeibare margarine
- 1 thl komijnzaad
- ½ groentebouillontablet met minder zout
- 1 perssinaasappel
- 50 gr ongezouten noten
- sumak of chilivlokken
- 100 ml halfvolle melk
- peper
- 4 volkoren boterhammen
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Maak de wortels schoon en snijd ze in plakken.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de ui, de gember en het komijnzaad.
- Voeg de wortels toe met 400 ml water en het stuk bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Hak de noten klein en meng er wat sumak of chilivlokken door.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met de melk.
- Maak de soep op smaak met peper, geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
- Schep aan tafel het notenkruim op de soep en geef er brood bij.
- Ter info: kijk op het etiket voor het gebruik vn margarine of bouillon t.a.v. allergieën
- TIP: heb je wat over van de gemberwortel: je kan dat schillen en raspen en in kleine blokjes in de vriezer bewaren
Voedingswaarde
Energie: 560 Kcal | Vetten: 25 gr waarvan verz. vetzuren: 4 gr |
Koolhydraten: 55 gr waarvan suikers: 20 gr |
Eiwitten: 20 gr | Vezels: 15 gr | Natrium: 1 g |