Wortelblondies

Deze wortelblondies met roomkaas zijn een variatie/ kruising op de klassieke brownies en carrotcake. Zelf vond ik dit een heerlijkheid. Succes verzekerd dus. Aan u de keuze om dit ook uit te proberen

Omschrijving

| heerlijk hapje voor bij de koffie | ong 9 a 12 stuks

| 15 min voorbereiding en 40 min bakken

| Plus magazine “Boodschappen”; januari 2020

Ingrediënten

  • 125 gram boter (zacht, op kamertemperatuur)
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1.5 theelepels speculaaskruiden
  • 100 gram winterpenen (geraspt)
  • 1 eidooier
  • 1 sinaasappel (rasp)
  • 100 gram roomkaas

Extra nodig:

  • rechthoekige bakvorm (bv een brownnie-bakvorm)
  • bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC (hetelucht oven 160 ºC ).
  2. Bereid je bakvorm voor: invetten, bekleden met bakpapier en nogmaals invetten
  3. Klop de zachte boter los met de suiker.
  4. Voeg het ei toe en klop tot een egaal mengsel.
  5. Voeg het bakmeel en de speculaaskruiden toe en roer kort tot een glad beslag.
  6. Schep de wortel erdoor en schep in de vorm.
  7. Klop de eidooier en sinaasappelrasp door de roomkaas.
  8. Lepel dit mengsel op het beslag en trek een vork door het beslag voor een swirl.
  9. Bak in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin.
  10. Laat afkoelen in de bakvorm en snijd daarna in stukken.
  11. Garneer ze met glazuur.