Wortelblondies
Deze wortelblondies met roomkaas zijn een variatie/ kruising op de klassieke brownies en carrotcake. Zelf vond ik dit een heerlijkheid. Succes verzekerd dus. Aan u de keuze om dit ook uit te proberenOmschrijving
| Bakkerij/ gebak/ goed voor ± 9 a 12 stuks
|15 min voorbereiding en 40 min bakken
| Plus magazine “Boodschappen”; januari 2020
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 125 gram boter (zacht, op kamertemperatuur)
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- 1.5 theelepels speculaaskruiden
- 100 gram winterpenen (geraspt)
- 1 eidooier
- 1 sinaasappel (rasp)
- 100 gram roomkaas
Extra nodig
- rechthoekige bakvorm (bv een brownnie-bakvorm)
- bakpapier
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 ºC (hetelucht oven 160 ºC ).
- Bereid je bakvorm voor: invetten, bekleden met bakpapier en nogmaals invetten
- Klop de zachte boter los met de suiker.
- Voeg het ei toe en klop tot een egaal mengsel.
- Voeg het bakmeel en de speculaaskruiden toe en roer kort tot een glad beslag.
- Schep de wortel erdoor en schep in de vorm.
- Klop de eidooier en sinaasappelrasp door de roomkaas.
- Lepel dit mengsel op het beslag en trek een vork door het beslag voor een swirl.
- Bak in de oven in 30-40 minuten gaar en goudbruin.
- Laat afkoelen in de bakvorm en snijd daarna in stukken.
- Garneer ze met glazuur.