Wortel-quiche

Hartige taart met wortelsalade

verrassend lekker

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ quiche/ 4 pers

| ± 20 min, 40 min oven

| 2015.04.17 – Allerhande

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg (diepvries pakje a 450 g)
  • 1 zak panklare broccoli (300 g)
  • 1 blik Smac (340 g)
  • 4 eieren (M)
  • 1 bekertje koksroom (200 ml)
  • 1 zakje gemalen oude kaas (150 g)
  • 2 winterwortels
  • 3 el honingmosterddressing (fles a 270 ml)

extra nodig

  • taartvorm, quichevorm doorsnede ± 24 cm

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
  2. Plakjes bladerdeeg ontdooien.
  3. Broccoli in kleinere roosjes verdelen en ± 3 minuten koken, afspoelen met koud water en laten uitlekken.
  4. Smac in reepjes snijden.
  5. Eieren loskloppen met koksroom en kaas erdoor roeren.
  6. Op smaak brengen met peper en zout.
  7. Ingevette taartvorm bekleden met bladerdeeg, met vork gaatjes in deeg prikken.
  8. Achtereenvolgens smac, broccoli en eimengsel erover verdelen.
  9. In midden van oven taart in ± 40 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  10. Wortels schrappen en grof raspen.
  11. Dressing door wortels scheppen.
  12. Taart serveren met wortelsalade.
29Voedingswaarde
Energie: 830 Kcal Vetten: 59 gr
waarvan verz. vetzuren: 29 gr
Koolhydraten: 37 gr
Eiwitten: 33 gr Vezels: 6 gr Natrium: 1580 mg

 

Categorieën

Bezoekers

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten