Hartige taart met wortelsalade
verrassend lekkerOmschrijving
| Hoofdgerecht/ quiche/ 4 pers
| ± 20 min, 40 min oven
| 2015.04.17 – Allerhande
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg (diepvries pakje a 450 g)
- 1 zak panklare broccoli (300 g)
- 1 blik Smac (340 g)
- 4 eieren (M)
- 1 bekertje koksroom (200 ml)
- 1 zakje gemalen oude kaas (150 g)
- 2 winterwortels
- 3 el honingmosterddressing (fles a 270 ml)
extra nodig
- taartvorm, quichevorm doorsnede ± 24 cm
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 225 ºC of gasovenstand 5.
- Plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Broccoli in kleinere roosjes verdelen en ± 3 minuten koken, afspoelen met koud water en laten uitlekken.
- Smac in reepjes snijden.
- Eieren loskloppen met koksroom en kaas erdoor roeren.
- Op smaak brengen met peper en zout.
- Ingevette taartvorm bekleden met bladerdeeg, met vork gaatjes in deeg prikken.
- Achtereenvolgens smac, broccoli en eimengsel erover verdelen.
- In midden van oven taart in ± 40 minuten gaar en lichtbruin bakken.
- Wortels schrappen en grof raspen.
- Dressing door wortels scheppen.
- Taart serveren met wortelsalade.
29Voedingswaarde
Energie: 830 Kcal | Vetten: 59 gr waarvan verz. vetzuren: 29 gr |
Koolhydraten: 37 gr |
Eiwitten: 33 gr | Vezels: 6 gr | Natrium: 1580 mg |