Wortel-Koolsalade met een frisse citroen-yoghurtsaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ salade/ 4-6 pers

| ± paar min

| Gezien in een boek voor vegetarische gerechten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 gr spitskool
  • 500 gr verschillende soorten wortel (rood, geel, oranje)
  • 1 thl zout
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • ½ a 1 biologische citroen
  • 3 takjes rozemarijn
  • 200 gr sojayoghurt
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de spitkool
  2. Snij de kolen in kwarten, verwijder de stronk en rasp of snij hem in dunnen reepjes
  3. Rasp dewortels fijn.
  4. Doe de kool en wortelen in een grote kom, voeg het zout en de suiker toe en meng (kneed) alles goed door elkaar met de handen. Door het kneden maak je de celstructuur van de kool wat kapot, zodat hij zacht en lichter verteerbaar wordt.
  5. Was de citroen met heet water, maak hem droog en rasp de schil van de helft of van de hele citroen (afhankelijk van jou smaakt) fijn. Pers de citroen uit.
  6. Was de rozemarijn, schud hem droog, ris de naaldjes eraf en hak ze fijn.
  7. Meng de rozemarijn, de citroenzeste, p&z, citroensap en de yoghurt door elkaar voor de saus.
  8. Meng de saus door de salade en laat de salade min 1 uur staan

Een heerlijke frisse salade voor bv bij de barbeque

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email