Witte chocoladetaartjes met frambozen
Omschrijving
| Bakkerij/ gebak/ 5 stuks
| 20 min + 25 min in de oven + afkoelen
| Libelle, jaargang en nr ?
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- Boter
- 1 rol kruimeldeeg (kant en klaar)
- 100 ml room
- 100 gr witte chocolade
- 1 eidooier
- 100 gr schilfers van witte chocolade
- 200 gr frambozen
- Poedersuiker
- 5 taartvormpjes van ongeveer Ø 10 cm
- steunvulling (droge rijst, kikkererwten, spliterwten…)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Beboter de vormpjes.
- Bekleed ze met de kruimeldeeg. Bedek met bakpapier en vul tot de rand met een steunvulling.
- Zet 10 min in de oven.
- Haal de taartjes uit de oven, verwijder het bakpapier en de steunvulling.
- Verlaag de oventemperatuur tot 150 °C
- Breng de room aan de kook en neem de pan van het vuur.
- Smelt er de witte chocolade in en klop er vervolgens de eidooier door.
- Giet de vulling in de vormpjes en bak 10 min in de oven.
- Laat de taartjes opstijven in de koelkast
- Werk de taartjes af met witte chocoladeschilfers en brambozen.
- Bestrooi met poedersuiker en serveer.