Witte chocoladetaartjes met frambozen

Omschrijving

Bakkerij | bananentaart | 5 stuks
Bereidingstijd: 20 min + 25 min in de oven + afkoelen
Bron: Libelle, jaargang en nr ?

Ingredienten

  • Boter
  • 1 rol kruimeldeeg (kant en klaar)
  • 100 ml room
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 eidooier
  • 100 gr schilfers van witte chocolade
  • 200 gr frambozen
  • Poedersuiker
  • 5 taartvormpjes van ongeveer Ø 10 cm
  • steunvulling (droge rijst, kikkererwten, spliterwten…)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Beboter de vormpjes.
  2. Bekleed ze met de kruimeldeeg. Bedek met bakpapier en vul tot de rand met een steunvulling.
  3. Zet 10 min in de oven.
  4. Haal de taartjes uit de oven, verwijder het bakpapier en de steunvulling.
  5. Verlaag de oventemperatuur tot 150 °C
  6. Breng de room aan de kook en neem de pan van het vuur.
  7. Smelt er de witte chocolade in en klop er vervolgens de eidooier door.
  8. Giet de vulling in de vormpjes en bak 10 min in de oven.
  9. Laat de taartjes opstijven in de koelkast
  10. Werk de taartjes af met witte chocoladeschilfers en brambozen.
  11. Bestrooi me tpoedersuiker en serveer.