Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Witte Chocolade-Munt… -5 | mijn receptenbundel

Witte Chocolade-Munt-Cheesecake (5)

Omschrijving

| Dessert/6 pers 

| ongeveer 35 min

| Philadelphiafoldertje, data onbekend

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Bodem

  • 60 g koekjes naar eigen keuze, bijvoorbeeld petit beurre
  • 25 g geroosterde amandelen
  • 25 g gesmolten ongezouten boter

Taart

  • 220 g Philadelphia Naturel
  • 22 cl slagroom (kan eventueel achterwege blijven, als alternatief kan je 2a3 lps melk nemen)
  • 2 blaadjes gelatine
  • 75 gr poedersuiker
  • 2 stuks eiwit
  • 80 g witte chocolade
  • 3 el munt siroop of 1/8 theelepel pure pepermunt extract

Decoratie

  • 50 g verkruimelde witte chocolade
  • 1 takje muntblaadjes

Bereiding

voorbereiding (stap 1)
  1. Vet 6 ronde kleine mallen in en bekleed de binnenkant met bakpapier om te voorkomen dat de taartjes tegen de zijkanten blijven plakken.
  2. Verkruimel de koekjes met de boter en de geroosterde amandelen in een keukenmachine.
  3. Druk 25 gram van het boter-koekjes mengsel tegen de bodem van elke mal.
  4. Zet de mallen voor 30 minuten in de koelkast.
  5. Week de gelatine blaadjes 5 minuten in een kom met koud water, daarna goed uitknijpen.
  6. Plaats de 80 gram witte chocolade in een metalen of glazen warmtebestendige kom en zet deze op een pan met sudderend water zodat het smelt.
  7. Roer dit elke paar minuten, 10 minuten lang.
  8. Verwijder de kom van de hitte en laat het koelen.
  9. Neem 3 eetlepels slagroom (of melk), terwijl de chocolade afkoelt.
  10. Verhit dit in een kom voor ongeveer 10 tot 15 seconden in een magnetron en laat de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin smelten.
  11. Roer dit door de afgekoelde gesmolten  chocolade. Voeg de muntsiroop (of fijn gemalen verse muntblaadjes) toe.
  12. Klop de Philadelphia samen met 50 gr eetlepels poedersuiker in 3 minuten tot een smeuïg geheel.
  13. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade en het gelatine-slagroom mengsel toe.
  14. Klop in een andere kom de slagroom stijf en voeg hier langzaam de rest van de poedersuiker toe, totdat je pieken kunt vormen met het mengsel. (indien je melk hebt gebruikt voor je gelatine is dit hier niet meer nodig)
  15. Klop in een aparte kom het eiwit tot stijve pieken.
  16. Meng nu voorzichtig de opgeklopte eiwit in het Philadelphia/ chocolade/ gelatine en proef het mengsel.
  17. Eventueel kun je meer muntsiroop toevoegen als je van een sterkere smaak houdt.
  18. Haal de 6 mallen uit de koelkast en schep het cheesecake mengsel in de mallen waarin het boter-koekjes mengsel zit.
  19. Bestrijk het oppervlakte met een lepel.
  20. Dek losjes af met plastic folie en laat het 2 tot 3 uur rusten in de koelkast.
  21. Als het klaar is om te serveren verwijder dan de individuele cheesecakes van de mallen door deze voorzichtig uit de bodem te drukken.
  22. Tip: als alternatief kan je ook glazen gebruiken en hoef je ze niet uit de mallen te laten maar serveer in het glas.
  23. Garneer met de verkruimelde witte chocolade en verse muntblaadjes.

Voedingswaarde
Energie: 320Kcal Eiwitten: 7,3 gr Vetten: 18 gr Koolhydraten: 30,4gr

Categorieën