Witte chocolademousse met fruit

Omschrijving

| Dessert/ 4 pers

| 15 min + min 6 uur opstijven in koelkast

| van een collega gekregen

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 125 gr bevroren of verse frambozen, of bramen, of aardbeien, of bosbessen….
  • 100 gr witte chocolade (in kleine stukjes)
  • 150 ml slagroom
  • 2 eiwitten

Bereiding

  1. Smelt de witte chocolade met 50 ml van de slagroom au bain marie.
  2. Klop ondertussen de eiwitten met de suiker stijf (tot je mooie witte pieken hebt).
  3. Klop de rest van de slagroom lobbig, spatel de slagroom door de gesmolten chocolade en spatel er snel het eiwit door.
  4. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes/ glaasjes en laat dit ongeveer één uur opstijven in de koelkast.
  5. Houd wat van de aardbeien en/of frambozen over voor de garnering. Pureer de rest met een staafmixer. Voeg desgewenst wat suiker toe.
  6. Haal het sapje door een fijne zeef, hierdoor blijven de pitjes achter in de zeef.
  7. Meng het rode fruit nu door het fruitsap en verdeel vlak voor het serveren over de witte chocolademousse.
Variatie

Neem ook eens een andere fruitsoort (aardbeien, bramen, bosbessen)
Kan ook zonder fruit gegeten worden.
De frisse smaak van fruit verzacht de hele zoet smaak van de witte chocolade

Categorieën