Witte chocolademousse met fruit
Omschrijving:
Dessert | 4 personen
Bereidingstijd: 15 min + min 6 uur opstijven in koelkast
Bron: van een collega gekregen
Ingrediënten:
- 125 gr bevroren of verse frambozen, of bramen, of aardbeien, of bosbessen….
- 100 gr witte chocolade (in kleine stukjes)
- 150 ml slagroom
- 2 eiwitten
- 25 gr suiker
Bereidingswijze:
- Smelt de witte chocolade met 50 ml van de slagroom au bain marie.
- Klop ondertussen de eiwitten met de suiker stijf (tot je mooie witte pieken hebt).
- Klop de rest van de slagroom lobbig, spatel de slagroom door de gesmolten chocolade en spatel er snel het eiwit door.
- Verdeel de mousse over 4 schaaltjes/ glaasjes en laat dit ongeveer één uur opstijven in de koelkast.
- Houd wat van de aardbeien en/of frambozen over voor de garnering. Pureer de rest met een staafmixer. Voeg desgewenst wat suiker toe.
- Haal het sapje door een fijne zeef, hierdoor blijven de pitjes achter in de zeef.
- Meng het rode fruit nu door het fruitsap en verdeel vlak voor het serveren over de witte chocolademousse.
Variatie:
Neem ook eens een andere fruitsoort (aardbeien, bramen, bosbessen)
Kan ook zonder fruit gegeten worden.
De frisse smaak van fruit verzacht de hele zoet smaak van de witte chocolade