Witte chocolademousse met blauwe bessen
Omschrijving
| Dessert/ romig/ 6 pers
| 30 min
| Allerhande, december 2019
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 150 g witte chocolade
- 100 g ricotta
- 125 g verse slagroom
- 125 g diepvries blauwe bessen
- 2 el gezouten pecannoten
Bereiding
- Hak de chocolade grof, doe in een vuurvaste kom en laat boven een pan met kokend water smelten (au bain-marie).
- Zorg dat de kom het water niet raakt.
- Neem de kom uit de pan en meng met een spatel de ricotta door de chocolade.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf met een mixer.
- Spatel voorzichtig door het chocolademengsel.
- Verdeel de mousse over de schaal en verdeel er voorzichtig de bevroren blauwe bessen over.
- Druk ze een klein beetje in de mousse, maar zorg ervoor dat ze zichtbaar blijven.
- Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Hak de pecannoten in stukjes.
- Strooi vlak voor het serveren over de mousse.
Voedingswaarde
Energie: 420 Kcal | Vetten: 32 gr waarvan verz. vetzuren: 18 gr |
Koolhydraten: 26 gr waarvan suikers: 25 gr |
Eiwitten: 6 gr | Vezels: 1 gr | Natrium: 120 mg |