Witlofsalade met fruit en walnoten

Omschrijving

| Brunch/ lunch/ vegetarisch/ glutenvrij/ 4 pers

| ± 10 a 15 min

| 2022.05.01 – infokaartje AH

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 stronken witlof
  • 1 blik kikkererwten (400 gr)
  • 1 elstar appel
  • 2 stengels bleekselder
  • 250 gr pitloze blauwe druiven
  • 10 gr selderij
  • 75 gr walnoten
  • 150 gr Skyr yoghurt naturel
  • 1 el natuurazijn wit
  • 1,5 el olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern 
  2. Snijd het witlof in dunne reepjes.
  3. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  4. Boen de appel schoon en snijd deze ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van ± 1 cm.
  5. Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm.
  6. Halveer de druiven. Snijd de selderij fijn en hak de walnoten grof.
  7. Meng de yoghurt met de azijn, olie en peper.
  8. Doe het witlof, de kikkererwten, appel, bleekselderij, druiven en selderij in een ruime kom.
  9. Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper.
  10. Bestrooi met de walnoten.
Voedingswaarde
Energie: 375 Kcal Vetten: 20 gr
waarvan verz. vetzuren: 2 gr
Koolhydraten: 30 gr
waarvan suikers: 19 gr
Eiwitten: 14 gr Vezels: 9 gr Natrium: 0,1 g

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email