Witlofsalade met fruit en walnoten
Omschrijving
| Brunch/ lunch/ vegetarisch/ glutenvrij/ 4 pers
| ± 10 a 15 min
| 2022.05.01 – infokaartje AH
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 stronken witlof
- 1 blik kikkererwten (400 gr)
- 1 elstar appel
- 2 stengels bleekselder
- 250 gr pitloze blauwe druiven
- 10 gr selderij
- 75 gr walnoten
- 150 gr Skyr yoghurt naturel
- 1 el natuurazijn wit
- 1,5 el olijfolie
Bereiding
- Snijd de onderkant van de stronken witlof. Halveer de stronken in de lengte, verwijder de harde kern
- Snijd het witlof in dunne reepjes.
- Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
- Boen de appel schoon en snijd deze ongeschild in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes van ± 1 cm.
- Snijd de bleekselderij in boogjes van ca. een ½ cm.
- Halveer de druiven. Snijd de selderij fijn en hak de walnoten grof.
- Meng de yoghurt met de azijn, olie en peper.
- Doe het witlof, de kikkererwten, appel, bleekselderij, druiven en selderij in een ruime kom.
- Meng de dressing erdoor en breng op smaak met peper.
- Bestrooi met de walnoten.
Voedingswaarde
Energie: 375 Kcal | Vetten: 20 gr waarvan verz. vetzuren: 2 gr |
Koolhydraten: 30 gr waarvan suikers: 19 gr |
Eiwitten: 14 gr | Vezels: 9 gr | Natrium: 0,1 g |