Witlof slaatje met appel, kiwi en verse kaasdressing

Omschrijving

| hoofdgerecht/ bijgerecht/ brunch/ 4 pers

| ongeveer 20 min

| 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder; Recepten voor elke dag 

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 sneetjes kalkoenfilet (broodbeleg)
  • 4 stronken witloof
  • 100 g veldsla
  • 2 kiwi’s
  • 1 appel
  • 1 onbehandelde citroen
  • 3 el. verse roomkaas
  • 2 el. amandelnoten
  • 2 el. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Bereiding

  1. Verwijder de harde kern van het witloof en snij in dunne reepjes. 
  2. Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 1 el. sap nodig).
  3. Snij de ongeschilde appel en de kiwi’s in gelijke blokjes.
  4. Besprenkel met het citroensap, hak de amandelnoten grof.
  5. Snij de kalkoenfilet in dunne reepjes.
  6. Meng de verse kaas met de olijfolie en kruid goed met zwarte peper en zout. 
  7. Meng het witloof onder de veldsla en roer er voorzichtig de blokjes appel en kiwi en de grof gehakte amandelnoten onder.
  8. Werk af met de reepjes kalkoenfilet en lepel er de verse kaasdressing over.
  9. Afwerking: Geef bij deze lunch een stukje stokbrood
Drankadvies
Wijn:

Waratah Chardonnay, Australië

Bier: Primus, Pilsbier
Voedingswaarde
Energie: 247 Kcal Eiwitten: 14 gr Vetten: 15,5gr Koolhydraten: 12,5 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email