Witlof slaatje met appel, kiwi en verse kaasdressing
Omschrijving
| hoofdgerecht/ bijgerecht/ brunch/ 4 pers
| ongeveer 20 min
| 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder; Recepten voor elke dag
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 8 sneetjes kalkoenfilet (broodbeleg)
- 4 stronken witloof
- 100 g veldsla
- 2 kiwi’s
- 1 appel
- 1 onbehandelde citroen
- 3 el. verse roomkaas
- 2 el. amandelnoten
- 2 el. olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Bereiding
- Verwijder de harde kern van het witloof en snij in dunne reepjes.
- Rasp de citroenschil en pers de citroen (u hebt 1 el. sap nodig).
- Snij de ongeschilde appel en de kiwi’s in gelijke blokjes.
- Besprenkel met het citroensap, hak de amandelnoten grof.
- Snij de kalkoenfilet in dunne reepjes.
- Meng de verse kaas met de olijfolie en kruid goed met zwarte peper en zout.
- Meng het witloof onder de veldsla en roer er voorzichtig de blokjes appel en kiwi en de grof gehakte amandelnoten onder.
- Werk af met de reepjes kalkoenfilet en lepel er de verse kaasdressing over.
- Afwerking: Geef bij deze lunch een stukje stokbrood
Drankadvies
Wijn: |
Waratah Chardonnay, Australië
|
Bier: | Primus, Pilsbier |
Voedingswaarde
Energie: 247 Kcal | Eiwitten: 14 gr | Vetten: 15,5gr | Koolhydraten: 12,5 gr |