Witlof met zalm in room

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ Groenten/ 2 porties

| 10 min voorbereiding, 20 min koken

| Koolhydraatarmrecept.nl

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 5 struikjes witlof (± 500 gr) 
  • 50 ml slagroom 
  • 50 gram roomkaas 
  • ¼ thl groentebouillon poeder (optioneel) 
  • 100 – 200 gr gerookte zalm 
  • 1 eetlepel dille vers of gedroogd 
  • 75 gram geraspte kaas (indien zelf geraspt) 

Bereiding

  1. Snijd de kontjes en de bittere pit uit de witlof en halveer ze in de lengte.
  2. Kook de witlof (zonder zout) kort, net beetgaar (max. 5-7 min.) en laat de stronkjes goed uitlekken in een vergiet.
  3. Verwarm de heteluchtoven op180 graden en vet een ovenschaal in.
  4. Verwarm in een pannetje roomkaas en room, hoeft niet te koken. + bouillonpoeder (optioneel)
  5. Leg de stronkjes witlof met de bolle kant naar boven in de ovenschaal, leg op elk stronkje witlof een plakje zalm (wij vinden 100 gram voldoende, maag ook meer zijn) en giet de kaas-roomsaus erover.
  6. Strooi er dille en geraspte kaas over.
  7. Bak in ongeveer 10-15 minuten mooi lichtbruin in de oven.
  8. NB: witlof bevat veel water, kook daarom zeker niet te lang en doe géén zout in het kookwater
Voedingswaarde

Koolhydraten: 2,5 gr per portie

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email