Wildbiefstuk met krieltjes tartiflette

een feestelijk hoofdgerecht, lekker met cranberrycompote of stoofpeertjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers

| ± 40 min

| 2012.12 – een foldertje van mora

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4  herten- of wildzwijnbiefstukken van ong 150 gr /stuk
  • 450 gr voorgekookte krieltjes
  • 125 gr magere grookte spekreepjes
  • 3 eieren
  • 200 ml crème fraîche (of kookroom)
  • versgemalen peper en zout
  • 1 thl Provencaalse kruiden
  • 50 gr vloeibare bakboter
  • 50 ml rode port
  • 200 ml wildfond (pot)
  • 2 el zwarte bessenjam, bosvruchtenjam of bramenjam
  • 4 lage eenspersoons ovenschaaltjes

Bereiding

  1. verwarm de oven voor op 200 C
  2. haal het vlees uit de koelkast 
  3. verdeel de krieltjes over de ovenschaaltjes
  4. bak de spekreepjes krokant in een droge hete koekenpan
  5. let ze tussen de krieltjes
  6. klop de eieren los en meng er de  crème fraîche, peper, zout en de Provencaalse kruiden door.
  7. giet dit mengsel over de krieltjes enzet de schaaltjes 20 a 25 min in het midden van de oven.
  8. dek eventueel af met aluminumfolie als het te bruin wordt.
  9. bestroi het vlees met peper en zout.
  10. verhit het bakproduct en bak het vlees 2-3 min per kant
  11. schep de biefstukken uit de pan en houd ze warm
  12. blus het bakvet af met port en giet de fond erbij
  13. kook in tot 2/3  en schep de jam erdoor
  14. serveer de biefstuk met de saus en de krieltjestartiflette.

 

Drankadvies
Wijn: Chateaunueuf du Pape van Les pierres Crillees
Bier: — (naar eigen smaak)

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email