Wildbiefstuk met krieltjes tartiflette
een feestelijk hoofdgerecht, lekker met cranberrycompote of stoofpeertjesOmschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| ± 40 min
| 2012.12 – een foldertje van mora
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 herten- of wildzwijnbiefstukken van ong 150 gr /stuk
- 450 gr voorgekookte krieltjes
- 125 gr magere grookte spekreepjes
- 3 eieren
- 200 ml crème fraîche (of kookroom)
- versgemalen peper en zout
- 1 thl Provencaalse kruiden
- 50 gr vloeibare bakboter
- 50 ml rode port
- 200 ml wildfond (pot)
- 2 el zwarte bessenjam, bosvruchtenjam of bramenjam
- 4 lage eenspersoons ovenschaaltjes
Bereiding
- verwarm de oven voor op 200 C
- haal het vlees uit de koelkast
- verdeel de krieltjes over de ovenschaaltjes
- bak de spekreepjes krokant in een droge hete koekenpan
- let ze tussen de krieltjes
- klop de eieren los en meng er de crème fraîche, peper, zout en de Provencaalse kruiden door.
- giet dit mengsel over de krieltjes enzet de schaaltjes 20 a 25 min in het midden van de oven.
- dek eventueel af met aluminumfolie als het te bruin wordt.
- bestroi het vlees met peper en zout.
- verhit het bakproduct en bak het vlees 2-3 min per kant
- schep de biefstukken uit de pan en houd ze warm
- blus het bakvet af met port en giet de fond erbij
- kook in tot 2/3 en schep de jam erdoor
- serveer de biefstuk met de saus en de krieltjestartiflette.
Drankadvies
Wijn: | Chateaunueuf du Pape van Les pierres Crillees |
Bier: | — (naar eigen smaak) |