Wijting & basilicumpuree
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 40 min
| 2018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 stukken zuidelijke blauwe wijtingfilets (diepvries)
- 800 g wortelen
- 0.5 plantje basilicum
- 1 kg aardappelen
- 1 ui en 1 teentje knoflook
- 2 el. boter
- 1 dl melk
- 1 el. vloeibare honing
- 2 el. bloem
- 1 el. olijfolie
- 1 klp. Italiaanse kruidenmix, 1 klp. tijm (gedroogd), 1 blaadje laurier,
- peper en zout
Bereiding
- Laat de wijtingfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
- Kruid de bloem met de Italiaanse kruiden en wentel er de visfilets door.
- Mix de blaadjes basilicum met de melk.
- Snij de wortelen in de lengte in 4 of 6.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water.
- Giet af en pureer samen met het gemixte basilicum. Kruid met peper en zout.
- Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
- Voeg de wortelen, de tijm en het blaadje laurier toe.
- Voeg 1 dl water toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
- Voeg 2 min. voor het einde de honing toe. Kruid met peper en zout.
- Smelt de boter in een pan en bak de visfilets 3 à 5 min. aan elke kant.
- Kruid met peper en zout.
- Tip: Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
Bereiding voor de kinderen: 25 min
- Schil 50 g aardappel en 100 g wortelen.
- Snij in kleine stukjes en kook samen 20 min. gaar in water.
- Voeg na 15 min. 30 g diepgevroren wijtingfilet toe. Giet af.
- Snipper 2 blaadjes basilicum fijn.
- Mix alle ingrediënten fijn en meng met 1 klp. plantaardige olie.
Drankadvies
Wijn: | Menetou-Salon A.O.P.; Jean Voisier |
Bier: | LeFort Tripel; Sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 488 Kcal | Vetten: 11,2 gr waarvan verz. vetzuren: 5,7 gr |
Koolhydraten: 58,7gr waarvan suikers: 15,5 gr |
Eiwitten: 33,4 gr | Vezels: 8,9 gr | Natrium: 0,6 g |