Wijting met basilicumpuree

Omschrijving

| hoofdgerecht | 4 pers

| ong 40 min

| 2018.11.21 – Colruyt inspiratiefolder; Winterse smaken

Ingrediënten

  • 4 stukken zuidelijke blauwe wijtingfilets (diepvries)
  • 800 g wortelen
  • 0.5 plantje basilicum
  • 1 kg aardappelen
  • 1 ui en 1 teentje knoflook
  • 2 el. boter
  • 1 dl melk
  • 1 el. vloeibare honing
  • 2 el. bloem
  • 1 el. olijfolie
  • 1 kfl. Italiaanse kruidenmix, 1 kfl. tijm (gedroogd), 1 blaadje laurier,
  • peper en zout

Bereiding

  1. Laat de wijtingfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
  2. Kruid de bloem met de Italiaanse kruiden en wentel er de visfilets door.
  3. Mix de blaadjes basilicum met de melk.
  4. Snij de wortelen in de lengte in 4 of 6.
  5. Schil de aardappelen en snij in stukken.
  6. Snipper de ui en het knoflook fijn.
  7. Kook de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water.
  8. Giet af en pureer samen met het gemixte basilicum. Kruid met peper en zout.
  9. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de ui en het knoflook glazig.
  10. Voeg de wortelen, de tijm en het blaadje laurier toe.
  11. Voeg 1 dl water toe en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
  12. Voeg 2 min. voor het einde de honing toe. Kruid met peper en zout.
  13. Smelt de boter in een pan en bak de visfilets 3 à 5 min. aan elke kant.
  14. Kruid met peper en zout.
  15. Tip: Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby.
  16. Bereiding : 25 min.
  17. 1 Schil 50 g aardappel en 100 g wortelen. Snij in kleine stukjes en kook samen 20 min. gaar in water. Voeg na 15 min. 30 g diepgevroren wijtingfilet toe. Giet af. 
  18. 2 Snipper 2 blaadjes basilicum fijn. 
  19. 3 Mix alle ingrediënten fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie.

Drankadvies

Bier: LeFort Tripel; Sterk blond bier

Wijn: Menetou-Salon A.O.P.; Jean Voisier

Voedingswaarde

Energie: 488 kcal

Vetten: 11.2 g Verzadigde vetzuren: 5.7 g

Koolhydraten: 58.7 g Suikers: 15.5 g

Vezels: 8.9 g

Eiwitten: 33.4 g

Zout: 0.6 g