Waterzooi van vis met witbier

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 25 min

| 2014.11.05 Okay folder. Vis op het menu

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 gr zalmhaasje
  • 500 gr roodbaars haasje
  • 1 zakje kervel
  • 800 gr broccoli mix
  • 1/2 citroen
  • 3 el boter
  • 2 eidooiers
  • 1 dl lichte room
  • 3 el bloem
  • 25 cl witbier (Hoegaarden)
  • 1 ltr visbouillon (2 blokjes)

Bereiding

  1. Pers de halve citroen
  2. Snij de steeltjes van de kervel, snij de vis in kleine stukjes
  3. Giet de visbouillon en het witbier in een grote kookpan
  4. Voeg de diepgevroren broccoli toe en breng aan de kook
  5. Schep de vis en de broccoli uit de pan en hou het warm. Zeef het kookvocht
  6. Klop de eidooiers los in de room en het citroensap
  7. Voeg toe aan het kookvocht
  8. Smelt de boter in een steelpan, doe er de bloem bij en laat al roerend even drogen op het vuur.
  9. Giet er het gezeefde kookvocht beetje bij beetje bij en roer tot heen mooi gebonden saus.
  10. Voeg de stukken vis en de broccoli toe en verwarm nog even.
  11. Voeg 3/4  van de kervelblaadjes toe
  12. Verdeel over 4 diepe borden en versier met de rest van de kervel.
  13. Serveer met natuuraardappelen
Drankadvies
Wijn:

Saint-Véran A.O.P., La Charmeée 2013, Cave de prissé

Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email