Waterzooi van vis met witbier
Omschrijving
 | Hoofdgerecht/ 4 pers
 | ± 25 min
 | 2014.11.05 Okay folder. Vis op het menu
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 500 gr zalmhaasje
 - 500 gr roodbaars haasje
 - 1 zakje kervel
 - 800 gr broccoli mix
 - 1/2 citroen
 - 3 el boter
 - 2 eidooiers
 - 1 dl lichte room
 - 3 el bloem
 - 25 cl witbier (Hoegaarden)
 - 1 ltr visbouillon (2 blokjes)
 
Bereiding
- Pers de halve citroen
 - Snij de steeltjes van de kervel, snij de vis in kleine stukjes
 - Giet de visbouillon en het witbier in een grote kookpan
 - Voeg de diepgevroren broccoli toe en breng aan de kook
 - Schep de vis en de broccoli uit de pan en hou het warm. Zeef het kookvocht
 - Klop de eidooiers los in de room en het citroensap
 - Voeg toe aan het kookvocht
 - Smelt de boter in een steelpan, doe er de bloem bij en laat al roerend even drogen op het vuur.
 - Giet er het gezeefde kookvocht beetje bij beetje bij en roer tot heen mooi gebonden saus.
 - Voeg de stukken vis en de broccoli toe en verwarm nog even.
 - Voeg 3/4 van de kervelblaadjes toe
 - Verdeel over 4 diepe borden en versier met de rest van de kervel.
 - Serveer met natuuraardappelen
 
Drankadvies
| Wijn: | 
 Saint-Véran A.O.P., La Charmeée 2013, Cave de prissé  | 
| Bier: | — |