Waterzooi van vis met witbier
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 25 min
| 2014.11.05 Okay folder. Vis op het menu
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 500 gr zalmhaasje
- 500 gr roodbaars haasje
- 1 zakje kervel
- 800 gr broccoli mix
- 1/2 citroen
- 3 el boter
- 2 eidooiers
- 1 dl lichte room
- 3 el bloem
- 25 cl witbier (Hoegaarden)
- 1 ltr visbouillon (2 blokjes)
Bereiding
- Pers de halve citroen
- Snij de steeltjes van de kervel, snij de vis in kleine stukjes
- Giet de visbouillon en het witbier in een grote kookpan
- Voeg de diepgevroren broccoli toe en breng aan de kook
- Schep de vis en de broccoli uit de pan en hou het warm. Zeef het kookvocht
- Klop de eidooiers los in de room en het citroensap
- Voeg toe aan het kookvocht
- Smelt de boter in een steelpan, doe er de bloem bij en laat al roerend even drogen op het vuur.
- Giet er het gezeefde kookvocht beetje bij beetje bij en roer tot heen mooi gebonden saus.
- Voeg de stukken vis en de broccoli toe en verwarm nog even.
- Voeg 3/4 van de kervelblaadjes toe
- Verdeel over 4 diepe borden en versier met de rest van de kervel.
- Serveer met natuuraardappelen
Drankadvies
Wijn: |
Saint-Véran A.O.P., La Charmeée 2013, Cave de prissé |
Bier: | — |