Waterkerssoep

Omschrijving:

Soepen | 4 personen
Bereidingstijd: 20 min (kan vooraf klaargemaakt worden)
Bron: 2014.12.17 – Okay folder; Smakelijke feesten

Ingrediënten

  • 500 g juliennegroenten (diepvries)
  • 2 bosjes waterkers
  • 1 L vetarme kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 10 eetl. amandelpoeder
  • 2 eetl. boter

Bereiding (20 min., kan vooraf)

  1. Smelt 2 eetl. boter in een kookpan en doe er de (diepgevroren) juliennegroenten in.
  2. Laat al roerend een 2-tal minuten stoven.
  3. Strooi er 6 eetl. amandelpoeder over en giet er de kippenbouillon bij.
  4. Dek af en laat 15 min. zachtjes koken.
  5. Voeg de waterkers toe (er mag gerust wat stengel aanblijven), laat 30 sec. meekoken en mix dan de soep zeer fijn.

Afwerking (op het moment zelf)

Hebt u de soep vooraf klaargemaakt, verwarm ze dan op een zacht vuurtje.
Verdeel over diepe borden en werk elk bord af met enkele blaadjes waterkers en 1 eetl. amandelpoeder.

Tip

Voor een extra feestelijke toets: strooi goudbruin geroosterde amandelschilfers (rooster ze zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag) of reepjes krokant gebakken gerookte hesp over de soep.

Voedingswaarde

  • Energie: 398 kcal
  • Eiwitten: 13.5 g
  • Vetten: 33.4 g
  • Koolhydraten: 7.6 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten