Waterkerssoep

Omschrijving

| soepen / 4 personen

| 20 min

| 2014.12.17 – Okay folder; Smakelijke feesten

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 500 g juliennegroenten (diepvries)
  • 2 bosjes waterkers
  • 1 L vetarme kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 10 el. amandelpoeder
  • 2 el. boter

Bereiding

  1. Smelt 2 el. boter in een kookpan en doe er de (diepgevroren) juliennegroenten in.
  2. Laat al roerend een 2-tal minuten stoven.
  3. Strooi er 6 el. amandelpoeder over en giet er de kippenbouillon bij.
  4. Dek af en laat 15 min. zachtjes koken.
  5. Voeg de waterkers toe (er mag gerust wat stengel aanblijven), laat 30 sec. meekoken en mix dan de soep zeer fijn.

NB: dit kan makkelijk vooraf klaargemaakt worden

Afwerking: Hebt u de soep vooraf klaargemaakt, verwarm ze dan op een zacht vuurtje.
Verdeel over diepe borden en werk elk bord af met enkele blaadjes waterkers en 1 el. amandelpoeder.

TIPVoor een extra feestelijke toets: strooi goudbruin geroosterde amandelschilfers (rooster ze zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag) of reepjes krokant gebakken gerookte hesp over de soep.

 

Voedingswaarde
Energie: 398 Kcal Eiwitten: 13.5 gr Vetten: 33.4 gr Koolhydraten: 7.6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email